Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice

Chroomvrije schoenen

Schoenen met een chroomvrije voering zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor mensen met een chroomallergie. We leggen je er meer over uit. 

CHROOM in schoenen?

Een gedeelte van de Wolky collectie is gemaakt met een chroomvrije voering. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar waarom eigenlijk?

Om van een dierenhuid leer te maken, moet de huid worden ‘gelooid’. Dit looien kan grofweg op twee manieren: op natuurlijke wijze en met behulp van chemische stoffen. De eerste manier is erg tijdrovend, daarom wordt er veel gebruik gemaakt van de tweede manier van looien. Met chroom dus. Wees gerust: dit is in kleine hoeveelheden niet gevaarlijk, maar heb je een chroomallergie dan kun je hier wel last van hebben.

Chroomvrije voering

Sinds enige tijd heeft Wolky ook schoenen in de collectie zonder chroom in de voering. Dit is niet alleen goed voor het milieu (door geen gebruik te maken van chroom is het leer beter biologisch afbreekbaar) maar ook voor mensen met een chromaat allergie. In onze webshop kun je gemakkelijk selecteren op ‘chroomvrije binnenvoering’. Zo ontdek je of je een schoen zonder chroom bestelt.

Schoenen met een chroomvrije voering

Shop hier
Blijf op de hoogte

We sturen je elke twee weken een e-mail met alle ins and outs over Wolky.

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten