OVER WOLKY

Al 40 jaar blije voeten met Wolky

Als vrouw hebben we het allemaal meegemaakt: hoe slechte schoenen onze hele dag kunnen verpesten. Dat kan anders! Daarom nemen we bij Wolky jouw loopplezier serieus. Onze passie is het om kwaliteitsschoenen te maken die een perfecte pasvorm combineren met tijdloos design en optimaal comfort. Het belangrijkste? Wolky schoenen moeten steun bieden, want naast dat ze lekker zitten, moeten schoenen je voeten ook ondersteunen. Dáár heb je namelijk echt wat aan. We streven ernaar om schoenen te maken, waarvan je aan het einde van de dag bij het naar bed gaan pas beseft dat je ze nog aan hebt.

We zijn er trots op dat we al 40 jaar vrouwen voorzien van comfortabele, ondersteunende schoenen, die gemaakt zijn om op te lópen. Veel vrouwen die Wolky hebben ontdekt, geven aan niet meer anders te willen. Dat is waarom sommige modellen al tientallen jaren in onze collectie zitten. Wolky’s worden door ons ontworpen én met de hand gemaakt. Zo kan jij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat genieten van een actief leven.

Meer weten over Wolky's schoenen, het ontstaan van Wolky én onze meest gewaardeerde modellen door de jaren heen? Scroll dan verder. Na het lezen weet jij álles over Wolky en mag je jezelf een echte Wolky-expert noemen!

Wat maakt een wolky schoen uniek?

We schreven het al: Wolky schoenen worden volledig door onszelf bedacht, ontworpen én ontwikkeld. Er is dus geen schoen te vergelijken met een Wolky. Dat doen we zodat we in elke stap van het maken van de schoen, ons eigen (comfort)stempel kunnen drukken. Dat merken je voeten direct als je ze aandoet. Door de jaren heen heeft Wolky een eigen, herkenbare stijl ontwikkeld. Waar merk je dat nu precies aan? We leggen je alles uit over de binnenkant van een Wolky schoen!

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Het begon allemaal begin jaren '80, toen Kees Diks samen met zijn broer Jan, eigenaar was van Diks Modeschoenen. Hun liefde voor schoenen was er met de paplepel ingegoten. Hoe is Wolky daaruit ontstaan? En is Wolky nog steeds een familiebedrijf?

‘Ik raak niet uitgepraat over mijn wolky’s, zo blij ben ik met ze. mijn buuv noemt me al ‘‘MEVROUW WOLKY’’!’

ANNIE VAN BOOM | WOLKY-FAN

VOOR ELKE VOET EEN WOLKY SCHOEN

Sommige voeten hebben een beetje extra zorg nodig. Omdat Wolky graag álle voeten blij maakt, hebben we voor die voeten ook talloze oplossingen in huis.

Wat dacht je van schoenen voor koude voeten? Of schoenen voor mensen met diabetici?

Wist je dat je zelfs laarzen op maat kunt krijgen bij Wolky? Of schoenen in twee verschillende maten?

We vertellen je graag meer over al onze specials.

Wolky’s favorieten door de jaren heen

Het succesverhaal begon met één sandaal: de Alto. Al snel volgden er meer. Met revolutionaire modellen maakte Wolky naam in schoenenland. Sommige modellen zitten al jaren in de collectie.

Shop wolky schoenen

Bekijk verkooppunten >

Verkooppunten

Wolky’s worden wereldwijd in 16 landen verkocht in meer dan 2000 winkels. In Nederland hebben we ruim 150 verkooplocaties. Ook hebben we diverse Wolkyshops, dat zijn winkels die alleen maar Wolky’s verkopen én de grootste Wolky-collectie hebben. 

SCHOENEN VOOR OP HET WERK

Onder de merknaam Wolky@Work heeft Wolky een uitgebreide collectie schoenen (M/V) voor op het werk ontwikkeld.

De collectie bestaat uit comfortabele pumps, nette sneakers, zakelijke instappers en veterschoenen.