Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Een ode aan de klomp

Kijk eens naar je voor- of achterdeur. Grote kans dat daar een paar schoenen staat die je aantrekt voor een klusje in of rondom het huis. Misschien heb je ze zelfs wel aan je voeten terwijl je dit leest.

In dit artikel geven we aandacht aan de klomp. Of beter gezegd; een ode aan de klomp. Wie bekend is met dit geweldige schoeisel, zal het beamen: klompen (of muilen, zoals we ze bij Wolky ook graag noemen) zijn een van de meest veelzijdige schoenen die je ooit hebt aangeschaft.

ode aan de klomp

Heerlijk voor thuis

Thuis aan de slag? Klompen aan. De hond uitlaten? Klompen aan. Een boodschap doen? Klompen aan. De afvalbak aan de weg zetten? Klompen aan. Helemaal nu we allemaal veel thuis (aan het werk) zijn, is de waarde van deze fantastische schoen toegenomen. Allereerst natuurlijk door het gemak waarmee je de schoenen aantrekt (binnen no-time!), maar Wolky’s klompen hebben nog veel meer te bieden. We lichten alle voordelen uit in deze ‘ode aan de klomp’.

De oorsprong

Klompen vinden zijn oorsprong in – hoe kan het ook anders – de ouderwetse houten klomp. Al in de middeleeuwen ontdekte men het gemak van dit stevige model dat de voeten goed ondersteunde. Alhoewel het schoeisel nu een behoorlijke transformatie heeft ondergaan, zie je er de gelaatstrekken van de houten klomp nog steeds in terug. Wat maakt dit schoeisel nu zo speciaal?

Wolky's klompen

Bekijk onze favoriete klompen van Wolky. Benieuwd naar de hele collectie?

Een afdankertje

Veel mensen hebben schoenen thuis staan die ze in en rondom het huis dragen. Vaak zijn dat pantoffels, slippers of afgetrapte oude schoenen. Wanneer je nadenkt over hoe váák je deze schoenen nu eigenlijk draagt, kom je al gauw tot het besef dat dat meer is dan je denkt.

Dan is het best gek dat we hier onze afdankertjes of goedkope slippers voor gebruiken, nietwaar? Alsof onze voeten in en rondom het huis opeens genoegen willen nemen met schoenen die totaal geen support bieden. Alsof onze voeten thuis opeens géén ondersteuning meer nodig hebben. Geloof ons: niets is minder waar. Juist ook op deze plekken is het van onschatbare waarde om juist schoeisel te dragen. 

Ook thuis zijn je voeten jouw aandacht waard

Het wordt tijd dat we onze voeten ook rondom huis de aandacht geven die ze verdienen. In tegenstelling tot andere schoenen die je in en rondom het huis kunt dragen, bieden Wolky klompen ook daadwerkelijk support. Ze ondersteunen je voeten, zijn lekker zacht en verkrijgbaar in veel gave kleuren en prints. Dat is nog lang niet alles: veel van onze klompen hebben een uitneembaar voetbed. Ideaal voor wie steunzolen heeft. Zo kun je jouw persoonlijke support ook thuis ervaren. Daarnaast gaan Wolky klompen lang mee en zijn ze ook geschikt om buitenshuis te dragen. Wat dacht je van op het werk?

Wolky's muilen

Onze muilen staan bekend om de kwaliteit en het comfort. Je trekt ze zó even aan (om ze vervolgens niet meer uit te willen doen!). 

Klompen voor het werk

Of je nu in de medische sector werkt, als tuinman of een ander beroep hebt waarbij het handig is om je schoenen snel aan en uit te kunnen doen: de klomp biedt uitkomst. Ook op je werk is het namelijk belangrijk dat de schoenen flinke support bieden. Zeker met de jaren zal je merken dat goed schoeisel je verder helpt. We hebben onze favoriete klompen voor op het werk hier voor je verzameld in één overzicht. Een fijne klomp voor op de werkvloer is Wolky’s PRO-Clog. Deze klomp zit niet alleen fantastisch, we hebben de schoen ook uitgerust met handige technische snufjes. Zo is de klomp antistatisch en antislip en kun je ook hier het voetbed verwisselen voor eigen steunzolen. Ideaal! In deze video vertelt Dr. Shoe je meer over onze PRO-Clog. 

Meer informatie over Wolky's klompen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 3 keer per maand op de hoogte!

Persoonlijk advies nodig over Wolky's klompen?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

2 reacties op “Uitgelicht: klompen”

  1. Ik heb de PRO-Clog! Echt geweldige klomp. Ik heb ‘m bij de achterdeur staan en schiet er zo in om buiten in de tuin wat te doen.
    Vroeger had ik de Roll-Clog. Jammer dat die niet meer verkocht wordt. Prachtig design.
    maar deze PRO-Clog is ook een toppertje!

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Wolky populaire sandaalkleuren voor de zomer

Populaire sandaalkleuren

Bij Wolky hebben we een uitgebreide collectie sandalen, van sportief tot elegant en van effen tot met een opvallende print. Wat zijn de meest populaire sandaalkleuren voor de zomer? We geven je er antwoord op in dit artikel.

Lees meer >

Multi Clog

Even een container aan de weg zetten, in de tuin werken of de hele dag in huis rommelen? Juist voor de uren die je thuis en om je huis besteedt, is het belangrijk om comfortabele, ondersteunende schoenen te dragen. Speciaal daarom hebben we de Multi Clog ontwikkeld. Gemaakt om jouw leven makkelijk en comfortabel te maken; je schiet ze zo even aan! 

Lees meer >
Wolky Exit Rode sandaal met hak

Hoge hakken, echte liefde?

Magda is al ruim 25 jaar betrokken bij Wolky. In 2012 kwam ze officieel in dienst als Art Director. Naast haar liefde voor design, kunst en pottenbakken, zit ze altijd bomvol leuke verhalen. Zoals deze keer, waarin ze vertelt over haar haat-liefde verhouding met hoge hakken.

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

2 reacties op “Uitgelicht: klompen”

  1. Ik heb de PRO-Clog! Echt geweldige klomp. Ik heb ‘m bij de achterdeur staan en schiet er zo in om buiten in de tuin wat te doen.
    Vroeger had ik de Roll-Clog. Jammer dat die niet meer verkocht wordt. Prachtig design.
    maar deze PRO-Clog is ook een toppertje!

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten