All-time bestsellers

Het succesverhaal begon met één sandaal: de Alto. Al snel volgden er meer. Wolky heeft door de jaren heen honderden modellen op de markt gebracht. We nemen je mee voor een ‘tour-de-bestsellers’; schoenen waar we éxtra trots op zijn.

Alto

In 1983 kwam Wolky op de markt met de Alto. Het allereerste model met een geregistreerde hielsluiting. Een uniek voetbed, dat zich goed vormt naar de voet in combinatie met optimale verstelmogelijkheden vormen vanaf dat moment dé uitgangspunten voor Wolky.

Nature

Na de introductie van de Alto komt al snel vraag naar een schoen met hetzelfde comfort. Twee jaar later, in 1985 komt Wolky daarom met haar eerste schoenlijn; de Nature. Buitengewoon flexibel door de gehanteerde originele mocassin-maakwijze en vederlicht door de anatomisch gevormde PU loopzool.

Paris

De doorbraak volgt in 1990. De Paris uit de Wolky City-Line is een van de weinige sandalen die rond 1990 op de markt verkrijgbaar is. Elegant en met een geweldig comfort. Verkrijgbaar in veel verschillende nubuck-kleuren. De Paris is een regelrechte verkoophit en vormt een stevige basis voor het succes van Wolky.

Avenue

Na het succes van de City-Line volgt medio jaren ’90 de Boutique-lijn. Met dezelfde eigenschappen als de City-Line, maar met een hogere plateauzool. Een echte modische comfortsandaal voor die tijd.

Roll moc

Opnieuw een mijlpaal in het jaar 2000: de Roll Moc. De oplopende zool geeft het model een grappig, eigenwijs karakter. Gecombineerd met een ongekend comfort, zal deze Roll Moc een topper blijven en met tal van modellen worden uitgebreid. Met dit model maakt Wolky een start met een zomer- en wintercollectie en zijn er Wolky’s voor alle seizoenen.

De actuele roll moc modellen

Zoek verkooppunt >

Jewel

Over naar 2001; de lancering van de Jewel. Een schoen uit Wolky’s Tulip collectie en wereldwijd een van Wolky’s bestverkochte modellen. De Tulip-collectie is herkenbaar aan de afgebeelde tulpen op de zool. Tijdloos en met een ongeëvenaard comfort door de afrolzool, de volledige verstelbaarheid en het uitneembare kurken Wolky voetbed.

Etna

Twee jaar later in 2003 introduceert Wolky tot ieders verrassing een canvas kwaliteits-gymp, de Etna. Het trendy uiterlijk en prima comfort maken de Etna tot een topper. Het succes zet Wolky bij meer winkeliers op de kaart.

Wolky sneakers Zoek verkooppunt >

Rolling Summer

Na het succes van de Roll Moc was een opvolger op deze lijn eigenlijk niet uit te sluiten. Deze komt er in 2006; de Roll On. De sandaal uit deze serie, de Rolling Summer, is gelijk een groot succes en blijft dat ook door de jaren heen.

Bronson

Kan een westernlaars wel echt Wolky zijn? Hoe vernieuwend mag Wolky zijn? Deze vragen werden in 2007 gesteld bij de introductie van de Western Comfort: Wolky’s nieuwe western-lijn. Loopcomfort en een uitneembaar voetbed worden in de Western Comfort gecombineerd met een eigentijds, zelfs hip design. Dát maakt deze stoere laars tot een echte Wolky.

Jump

Wolky introduceert in 2013 een nieuwe lijn; de UP2. Een nieuw fenomeen in schoenenland. Alles waar Wolky voor staat, komt in deze lijn samen. De schoenen zijn lichtgewicht, luchtig, eigenwijs en uitgerust met een drie-lagen-zool. De zool geeft demping, biedt verkoeling en zorgt voor een fijne grip. Niet voor niets dat de schoenen uit deze lijn nog steeds razend populair zijn.

e-Walk®

‘De e-bike onder de loopschoenen’. Zo wordt de nieuwe lijn van Wolky, de e-Walk®, aangekondigd in 2015. De schoenen uit de e-Walk®-lijn hebben een ongeëvenaard loopcomfort. Het geheim zit in het Roll-a-Way System; dit systeem zorgt ervoor dat de schoen automatisch afwikkelt tijdens het lopen. Hierdoor kost lopen veel minder energie. Neem daarbij dat de schoen door stretchleer goed aansluit op elke voet en je begrijpt; Wolky heeft er een bestseller bij.

Red deer

In 2018 komt Wolky op de markt met de Rugged-lijn. Deze modieuze lijn kenmerkt zich door de extreem flexibele zool en het daarbij hoge loopcomfort. Geen wonder dat de Red Deer, de biker boot uit deze lijn, in 2018 én 2019 een van Wolky’s bestverkochte wintermodellen werd.

Why

Wolky lanceert de Why in de winter van 2019. Deze schoen uit de Wally-lijn, is de opvolger van de Roll Moc. Het vertrouwde comfort van de Roll Moc leest is in de Why teruggebracht in een boot. Een ware bestseller en inmiddels in tal van kleuren verkrijgbaar. 

W-BASE

Dan lanceert Wolky een nieuwe lijn in de lente van 2020: de W-Base. Deze lijn laat een hele nieuwe kant van Wolky zien. De sneaker uit deze lijn, de Base, is namelijk niet gemaakt van leer maar van microfiber. Dit maakt de schoen ademend, lichtgewicht en… vegan. Toch zie je ook in deze schoen Wolky’s vertrouwde kenmerken terug: het hoge loopcomfort en uiteraard is ook in deze schoen het voetbed uitneembaar.