Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Hoe verleng ik de levensduur van mijn Wolky's?

Uit ervaring weten we dat Wolky’s zeer lang mee gaan. Al meer dan 40 jaar maken we schoenen waar de dragers lange tijd plezier van hebben. Dat heeft allemaal te maken met de materialen die we gebruiken om onze van schoenen te maken. We kiezen al onze materialen heel zorgvuldig. Van de zool tot het uiteinde van de veter en alles wat daar tussenin zit. Hoe lang een paar Wolky’s precies mee gaat, dat verschilt van persoon tot persoon. Alles valt of staat met de frequentie van het dragen én de manier van onderhoud. In dit blog lees je hoe je de levensduur van jouw Wolky’s zo lang mogelijk kunt verlengen.

levensduur Wolky's verlengen

Laat je schoenen op adem komen

Hoewel je jouw Wolky’s natuurlijk het liefst iedere dag aantrekt, is het slim om je schoenen na een dag dragen, even op adem te laten komen. Zo kunnen ze weer terugkomen in hun originele vorm. Het beste wissel je jouw schoenen dus om de dag af. Je schoenen komen het best terug in hun vorm als je ook de voetbedden of steunzolen eruit haalt. Bijkomend voordeel: ook die kunnen dan lekker luchten.

Gebruik onderhoudsproducten

Je schoenen gaan ook een stuk langer mee als je ze goed onderhoudt. Eens in de zoveel tijd een rondje schoenenpoetsen houdt je Wolky’s schoon en sterk. Door de juiste onderhoudsproducten te gebruiken, bescherm je jouw schoenen tegen weersinvloeden en houd je het materiaal soepel. Als je jouw schoenen in topconditie wil houden, verzorg en reinig je ze het beste elke 2 tot 3 weken. Tip: zet het in je agenda en maak er een gezellige activiteit van op een vrije avond. Muziekje of podcast op, of lekker kletsen met familie en je maakt het voor jezelf een stuk leuker. Ben je benieuwd welke producten je het beste voor jouw Wolky’s kan gebruiken? Daar lees je meer over op onze schoenonderhoud pagina.

bekijk onze onderhoudsproducten

Wolky heeft een eigen spray, de Wolky All Protect Spray, waar je je schoenen standaard mee beschermd. Daarnaast werken we samen met Collonil. 

Laat je schoenen niet verstoffen in de kast

Het klinkt misschien als tegenstrijdig advies, maar regelmatig op je schoenen lopen is belangrijk om ze in goede conditie te houden. Je zou wellicht denken dat schoenen helemaal nieuw blijven zolang ze in de kast staan. Maar niets is minder waar: het is heel belangrijk om regelmatig op je schoenen te lopen. Zo houd je de materialen (en met name de zool) namelijk soepel. Vergelijk het met een auto; als deze jarenlang in de garage stil staat, wordt dat er ook niet beter op. De banden worden praktisch vierkant (en dan hebben we het nog niet over de motor gehad!). Aantrekken dus, die schoenen!

Vervang het voetbed

Vervang de voetbedden als de schoenen nog goed zijn. Het kan namelijk zijn dat de voetbedden (na kilometers erop gelopen te hebben), aan vervanging toe zijn terwijl je Wolky’s zelf nog prima een ronde mee kunnen. Veel van Wolky’s voetbedden worden los verkocht. Kijk daarvoor eens op onze voetbedden-pagina om te zien of we jouw voetbed ook los verkopen. Zo heb je voor een klein bedrag, weer ‘nieuwe’ Wolky’s die je voeten optimaal ondersteunen.

Toe aan een nieuw voetbed?

Elk voetbed heeft unieke eigenschappen. Ze zijn speciaal gemaakt om jou extra comfort te bieden. 

Alle tips voor je op een rij

Nog even in het kort wat je kunt doen om de levensduur van jouw Wolky’s te verlengen:

  • Laat je schoenen op adem komen na een dag dragen
  • Haal voetbedden en steunzolen ’s avonds uit je schoenen
  • Gebruik de juiste onderhoudsproducten om je schoenen schoon en sterk te houden
  • Loop regelmatig op je schoenen om het materiaal soepel te houden
  • Vervang de voetbedden regelmatig om je schoenen weer als nieuw te laten voelen

Als je deze tips opvolgt, ga je veel langer plezier hebben van jouw schoenen! 

Meer tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 3 keer per maand op de hoogte!

Online advies nodig over schoenkeuze?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Wolkyshop Leiden

Wolky Shop Leiden gaat met pensioen

Het jaar waarin Hub en Monique hun 25e jubileum vieren als eigenaars van De Wolky Shop in Leiden, is hetzelfde jaar waarin zij uitzwaaien. De Wolky Shop Leiden gaat met pensioen, samen met Hub en Monique. Maar niet voordat we terugblikken…

Lees meer >
Valentijnsdag winactie: e-Walk

Valentijnsdag winactie 2024

Vier de liefde in stijl met matching footwear. Doe mee aan onze Valentijnsdag-winactie en maak kans op een paar schoenen voor je geliefde (of voor jezelf natuurlijk)!

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten