Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Hoge hakken, echte liefde?

Magda is al ruim 25 jaar betrokken bij Wolky. In 2012 kwam ze officieel in dienst als Art Director. Naast haar liefde voor design, kunst en pottenbakken, zit ze altijd bomvol leuke verhalen. Zoals deze keer, waarin ze vertelt over haar haat-liefde verhouding met hoge hakken. 

Rode, hoge hakken

Een haat-liefde verhouding met hakken

Als kind was ik gek op de Nederlandse speelfilm ‘Hoge hakken, echte liefde’. Daarin droeg Monique van de Ven knalrode hoge pumps. Prachtig vond ik die hakken, en ik kon niet wachten totdat ik de degelijke veterschoenen die ik van mijn ouders moest dragen aan de wilgen kon hangen en zélf mocht bepalen waar ik op liep. 

Die liefde voor hoge hakken is nooit helemaal overgegaan. Het kwam zelfs zo ver dat ik door het te veel dragen van high heels alleen nog maar pijnloos op wandelschoenen kon lopen. Omdat ik nog langer wil doen met mijn voeten, heb ik me daarna bekeerd tot minder hoge exemplaren. En met succes. 

Dankzij Wolky is het aantal mooie en comfortabele schoenen in mijn kast verveelvoudigd. Want een straf voor het oog zijn de zogenaamde ‘comfort shoes’ al lang niet meer. Wie een paar klikken op deze website doet, ziet dat direct. En toch. Toch blijven de hoge hakken trekken. En ik ben niet de enige die zich ertoe aangetrokken voelt. Onlangs zat ik met een vriend op een terras toen een zeer schaars geklede dame langs kwam op extreem hoge ‘killer heels’. Mijn vriend verrekte nog nét niet zijn nek om haar zo lang mogelijk na te kunnen kijken. “Met vrouwen is het net als met eten”, verklaarde hij bij het zien van mijn opgetrokken wenkbrauwen. “Natuurlijk ga je voor kwaliteit en gezond, maar af en toe heb je gewoon zin in McDonald’s”.

Eerlijk is eerlijk: goedbeschouwd ben ik geen haar beter. Als het om schoenen gaat, wel te verstaan. Ouder en wijzer verkies ik kwaliteit en comfort tegenwoordig boven het kwellen van mijn voeten. Maar feit blijft dat hoge hakken iets voor je dóén. Ze maken je benen langer waardoor we slanker lijken. En doordat je bekken gedwongen gekanteld wordt, komt je bilpartij beter uit. Dat je er kramp en blaren van krijgt, er niet mee over kinderkopjes kunt lopen en van dansen al helemaal geen sprake is, nemen we voor lief.

Shop comfortabele hakken

Hoge hakken, echte liefde? Met deze schoenen met hak van Wolky zeker. Laat je verrassen door het comfort én profiteer van wat hakken voor je lichaam doen.

Koning van de hoge hakken

Ter illustratie: in een interview gaf Christian Louboutin – koning van de hoge hakken – ooit serieus tips naar aanleiding van de vraag hoe je langer dan één uur op zijn schoenen kunt lopen. Niet te geloven! Wij vrouwen prijzen onze door de emancipatie verworven vrijheden, maar lopen vrijwillig op schoenen die dezelfde vrijheid inperken. Of is dat juist vrijheid? Dat je zelf kunt bepalen of je moeilijk wilt lopen? Weegt de boost die hoge hakken je zelfvertrouwen en zelfbeeld geven zwaarder dan de pijn en het ongemak?

Ja, soms wel. Niet te vaak, maar sporadisch wil ik mijn hoge hakken voor een feestje nog wel eens uit de kast halen. Het zijn, zeg maar, mijn ‘Happy Heals’. Hoewel dat ‘Happy’ nooit lang duurt, want na afloop weet ik niet hoe snel ik mijn hakken moet uitschoppen om op mijn Wolky’s huiswaarts te keren. Ik vóél mijn voeten bijkomen op het zachte, comfortabele voetbed. De bij elkaar gedrukte tenen krijgen ruimte en kunnen zich vrij bewegen. Kuiten ontspannen en nemen hun natuurlijke vorm weer aan. En ik denk: “Wat houd ik toch van deze schoenen”. 

Kortom: af en toe buiten de deur eten kan best, want echte liefde overwint alles! 
(Als het om schoenen gaat hè…) 

Liefs,
Magda Kleinhout

PS: Wolky heeft uiteraard geen stiletto’s of killer heels omdat bij ons comfort voorop staat. Toch hebben we een heleboel leuke sandalen en laarzen met aardige hoge hakken die je looks een boost geven en toch lief zijn voor je voeten!

meer over hakken?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 3 keer per maand op de hoogte!

Persoonlijk advies nodig over hakken?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Eén reactie op “Hoge hakken, echte liefde?”

  1. Leuke Blog!
    Heb zelf een haat liefde relatie met hakken maar sinds ik de Exit in mijn kast heb staan is de keuze een stuk makkelijker geworden!

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Wolky populaire sandaalkleuren voor de zomer

Populaire sandaalkleuren

Bij Wolky hebben we een uitgebreide collectie sandalen, van sportief tot elegant en van effen tot met een opvallende print. Wat zijn de meest populaire sandaalkleuren voor de zomer? We geven je er antwoord op in dit artikel.

Lees meer >
Wolky Biker Boots Staand

Uitgelicht: biker boots

Ze domineren momenteel het straatbeeld: biker boots. Deze stoere boots zijn eindeloos te combineren. We vertellen je alles over de ins and outs van biker boots.

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Eén reactie op “Hoge hakken, echte liefde?”

  1. Leuke Blog!
    Heb zelf een haat liefde relatie met hakken maar sinds ik de Exit in mijn kast heb staan is de keuze een stuk makkelijker geworden!

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten