Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Online schoenen kopen? 3 tips!

Hoe goed een schoen ook is, elke voet is uniek. Nieuwe schoenen kopen kan daarom een flinke zoektocht zijn. Tegenwoordig shoppen we steeds vaker online. Daar zijn genoeg redenen voor: er is een groot aanbod, je kunt snel zien welke opties er allemaal zijn én makkelijk een concurrentie-check doen. Toch is het niet altijd makkelijk: schoenen online kopen. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste schoenen aanschaft zonder naar een winkel te gaan om te schoenen te passen? We geven je drie tips. 

Model met schoendozen

Online schoenen kopen: waar let je op?

Tip 1: Thuis passen

We schreven het al: schoenen kopen blijft een kwestie van aanvoelen. Veel webshops helpen je bij het vinden van de juiste maat door het bieden van maat- en omrekentabellen. Hoewel deze zeker handig kunnen zijn, zegt het niet veel over de pasvorm van een schoen.

Wanneer je online schoenen koopt, ben je op jezelf aangerekend als het komt op het bepalen van de juiste maat en pasvorm. Belangrijk om te weten: schoenen moeten vanaf het eerste moment lekker zitten. Leer rekt altijd iets uit, maar nooit in de lengte van de schoen. Zorg dus dat je de juiste maat kiest en dat de schoenen niet knellen of pijn veroorzaken. Om dit echt goed te kunnen voelen is het verstandig om in de namiddag schoenen te passen. Aan het einde van de dag zijn je voeten vaak iets dikker dan ’s ochtends.

Het kan goed voorkomen dat je toch een (halve) maat groter of kleiner nodig hebt, óók wanneer je schoenen van hetzelfde merk koopt. Het voordeel van online winkelen is dat je vaak de mogelijkheid krijgt om de schoenen thuis te passen, dat brengt ons bij tip 2.

Tip 2: Bekijk de ruil- en retourmogelijkheden

Het is belangrijk om van tevoren goed te bekijken welke mogelijkheden een webshop biedt voor bijvoorbeeld het ruilen en retourneren van schoenen. Mag je iets retourneren? Hoelang heb je de tijd om de schoenen te passen? Hoeveel betaal je voor verzending én voor het retourneren? Hoe ingewikkeld of gemakkelijk gaat retour sturen? Allemaal vragen die je je van tevoren moet stellen voordat je online schoenen bestelt. Vaak vind je deze informatie ook op de desbetreffende schoen-pagina zodat je er niet lang naar hoeft te zoeken.

Alles over Wolky schoenen retourneren lees je hier. 

Tip 3: Bekijk of de winkel ook fysieke verkooppunten heeft

Het kan een groot voordeel zijn wanneer een winkel ook fysieke verkooppunten heeft. Kom je er dan online écht niet uit of heb je toch extra advies nodig van een specialist? Een bezoek aan de winkel kan je verder helpen. Vaak heb je hier ook nog de mogelijkheid om de schoenen die je online hebt gekocht te retourneren, wel zo makkelijk! Bekijk Wolky’s verkooppunten

PS: wist je dat je bij Wolky ook online schoenen kunt reserveren, om ze vervolgens in een Wolkyshop te komen passen? Hier lees je meer over deze service.

WOLKY SCHOENEN ONLINE KOPEN

Bij Wolky kan je, wanneer je twijfelt, altijd meerdere modellen of maten bestellen. De schoenen die je niet wilt houden kun je gratis retour sturen. Op die manier kan je toch uitgebreid een schoen uitproberen. Indien je graag advies wilt over de pasvorm of bij het maken van de juiste keus, kan je altijd contact opnemen met de klantenservice. Onze collega’s helpen je graag en zorgen voor het juiste advies.

Benieuwd naar de nieuwe Wolky collectie? Klik hier!

Shop Wolky's bestsellers

Laat je inspireren door onze bestsellers: onze 30 meest geliefde modellen van dit moment. 

meer over goede schoenen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 3 keer per maand op de hoogte!

Persoonlijk advies nodig over online schoenen kopen?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Multi-Clog

Even een container aan de weg zetten, in de tuin werken of de hele dag in huis rommelen? Juist voor de uren die je thuis en om je huis besteedt, is het belangrijk om comfortabele, ondersteunende schoenen te dragen. Speciaal daarom hebben we de Multi-Clog ontwikkeld. Gemaakt om jouw leven makkelijk en comfortabel te maken; je schiet ze zo even aan! 

Lees meer >
Wolky voor gevoelige voeten

Zachte schoenen voor gevoelige voeten

Gevoelige voeten kunnen op verschillende manieren voorkomen. Zo kan je last hebben van een aantal gevoelige plekken rondom je voeten, maar ook zenuwschade in je gehele voet. Zachte schoenen voor gevoelige voeten zijn een must. Het dragen van de juiste schoenen kan een groot verschil maken qua comfort voor je voeten.

Lees meer >
Schoenen met goede demping

Schoenen met goede demping

Ben je op zoek naar comfort én ondersteuning? Kijk dan eens naar schoenen met goede demping! Goede demping is onmisbaar bij het absorberen van schokken. In dit blog lees je meer!

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten