Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Zwangerschap en hoge hakken

Toen Meghan Markle twee dagen na haar bevalling haar zoon aan het ‘grote publiek’ toonde, kwam ze aanlopen op torenhoge naaldhakken. Dat leidde tot discussie: “Is het wel oké om hakken te dragen net na je bevalling?” En snel daarna: “Hoe zit het dan met hakken dragen tijdens je zwangerschap?”

Er is uiteraard geen wet die je voorschrijft dat je níét op hakken mag lopen tijdens je zwangerschap. Waarom is het dan toch een issue? We vertellen je hoe de vork in de steel zit.

Zwanger en hakken

Zwangerschapshormonen: relaxine

Wanneer je zwanger bent, komen er diverse hormonen vrij in je lichaam. Eén van die hormonen is relaxine. We weten nog niet precies wat dit hormoon met het lichaam doet, maar duidelijk is wel dat het de banden en spieren in je lichaam verslapt. Dit is nodig om ruimte te maken in je bekken voor de bevalling, maar het zorgt er ook voor dat andere spieren verslappen. Gevolg hiervan is dat je sneller je enkel verzwikt of rugklachten krijgt. Om deze reden wordt het soms afgeraden om hakken te dragen tijdens je zwangerschap: op hoge hakken lopen geeft een groter risico op deze klachten dan wanneer je platte schoenen draagt. 

Zwaartepunt tijdens je zwangerschap

Een ander argument tegen het dragen van hoge hakken tijdens de zwangerschap, is dat de zwangerschap het zwaartepunt van je lichaam verandert. Gevolg? Je zou eerder kunnen vallen.  

Leestip van ons: Zwangerschapsschoenen, bestaat dat?

Dus, op hakken lopen tijdens zwangerschap... Kan dat?

Ons advies: wees je bewust van de veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap en welke gevolgen dit kan hebben op jouw stabiliteit. Dit is per vrouw verschillend. Ben je geen Meghan Markle en staan niet alle schijnwerpers op je gericht tijdens de zwangerschap? Laten we het onszelf dan ook niet te ingewikkeld maken en de zwangerschap doorbrengen op comfortabele schoenen die veel stabiliteit bieden.

Ga je wel voor hakken?

Houd wel rekening met het soort hak waar je op loopt. Kies voor een stabiele bredere hak en bij voorkeur niet hoger dan 5,5 centimeter. Dit advies geldt trouwens niet alleen voor zwangere vrouwen, maar hanteren wij voor elke vrouw.

Wolky's hakken

Deze hakken geven je comfort en ondersteuning. 

meer over goede schoenen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 3 keer per maand op de hoogte!

Persoonlijk advies nodig over zwangerschapsschoenen?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Wolky nieuwe schoenveters

Zo kom je aan nieuwe veters voor in je Wolky schoenen

We krijgen vaak de vraag of je bij ons ook Wolky veters kan kopen. Hiervoor hebben we een samenwerking met een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd: veters.nl. Samen met deze webshop hebben we een assortiment aan veters samengesteld die zeer geschikt zijn voor Wolky schoenen.

Lees meer >
Wolky Mako Sneakers wit

Wolky presents: Mako

Wolky presenteert: Mako! Deze gymp zit als een pantoffel en vormt zich gemakkelijk om je voet. De ideale schoen! Bekijk de video en laat je inspireren!

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten