Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Zwangerschapsschoenen, bestaat dat?

Rode schoenen

Zwangerschapskleding... dus ook zwangerschapsschoenen?

Loop een willekeurige winkel(keten) binnen en je ziet het: zwangerschapskleding. Er wordt in grote winkels zelfs een hele afdeling aan gewijd. Niet zo gek dus om je af te vragen of er ook zoiets als zwangerschapsschoenen bestaan.

Daar kunnen we kort en bondig over zijn: nee, speciale zwangerschapsschoenen bestaan niet. Toch is het geen overbodige luxe om tijdens de zwangerschap extra zorg en aandacht aan je voeten te besteden. Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel met je lichaam, wat voeten meer belast. Zo neemt het gewicht toe; daarbij komt het zwaartepunt van het lichaam anders te liggen, zodat je houding verandert.

Onder invloed van hormonen worden banden en spieren rond de gewrichten – ook die van de enkels – slapper, waardoor het risico op zwikken en vallen groter is. Daarnaast hebben de meeste zwangere vrouwen last van opgezwollen voeten en enkels, omdat het vocht moeilijker afgevoerd wordt. Verder kunnen door de veranderde hormoonhuishouding de vaatwanden verslappen, wat de kans op spataderen vergroot. Tja, vervelend allemaal, maar je kunt veel doen om deze negen maanden zo comfortabel mogelijk door te komen.

Schoenadvies voor zwangere vrouwen

De schoenen die je draagt hebben veel invloed op hoe je de dag doorkomt. Daarom raden we alle aanstaande moeders aan om goed passende, leren schoenen met een aangenaam ondersteunend voetbed en een soepele zool te dragen. Het schoeisel mag nergens knellen en moet goed aansluiten bij de hiel. Natuurlijk is dat altijd heel prettig, maar tijdens de zwangerschap in het bijzonder. Een schoen met een breed loopvlak biedt meer stabiliteit en verstelbare schoenen zitten langer lekker als je voeten wat opzetten. Hou er wel rekening mee dat je misschien een (halve) maat groter nodig hebt, doordat de voeten iets doorzakken; dat kan overigens blijvend zijn. Hoge hakken kun je beter, zeker gedurende de laatste maanden van de zwangerschap, in de kast laten staan. Meer hierover vind je hier.

Wolky's comfortschoenen

Comfort staat bij Wolky hoog in het vaandel, in al onze modellen is comfort daarom het uitgangspunt

Extra tips voor mama's to be

  • Leren inlegzooltjes kunnen extra ondersteuning bieden, maar daarvoor moet wel ruimte zijn in de schoenen.
  • Draag je graag laarzen? Zorg vooral dat ze nergens strak zitten, ook niet bij de kuiten.
  • Naarmate de zwangerschap vordert wordt het bukken en strikken van veters moeilijker. Schoenen die je makkelijk aan- en uittrekt zijn dan een echte aanrader.
  • Aanleg voor spataderen? Elastische kousen werken preventief.
  • Leg bij dikke voeten en enkels je benen op een rustig moment wat hoger, zodat het vocht makkelijker weg kan.
meer over goede schoenen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 3 keer per maand op de hoogte!

Persoonlijk advies nodig over zwangerschapsschoenen?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Wolky lange laarzen

Wolky presents: hoge laarzen

Wolky presents: hoge laarzen! In deze video zie je Wolky’s nieuwe collectie hoge laarzen. Alle laarzen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en kleuren en bieden het hoogste comfort. Bekijk de video!

Lees meer >
Wolky Zwarte Chelsea boots

Uitgelicht: Chelsea boots

Chelsea boots mogen niet ontbreken in jouw kledingkast. Wat heeft dit veelzijdige laarsje overeen met de Beatles? We leggen je alles uit in dit blog.

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten