Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

eerste hulp bij: blaren

Blaren komen veel voor. Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad; ze zijn pijnlijk en vervelend. Maar, hoe en wanneer ontstaat zo’n blaar eigenlijk?

Blaren blog; wandelschoenen

Het ontstaan van blaren

Een blaar is een holte in of onder de opperhuid, waarin zich vocht ophoopt. De huid vormt als het ware een beschermend kussentje als reactie op min of meer langdurige wrijving of druk, zodat de dieperliggende huid op die plek niet beschadigt. De ene persoon is er gevoeliger voor dan de andere, afhankelijk van de dikte en de sterkte van de huid. Warmte en vocht vergroten en versnellen de kans op blaren, want in een broeierige omgeving wordt de huid zachter en gevoeliger. Bovendien zetten voeten in een warme omgeving een beetje uit, waardoor heerlijk zittende schoenen ineens kunnen aanvoelen alsof ze een maatje te klein zijn. Zo kunnen er gemakkelijk knelpunten ontstaan.

Boosdoener van blaren: knelpunten

Belangrijke boosdoeners zijn schurende naden in sokken of schoenen, zandkorrels en steentjes, niet goed passende schoenen, of schoeisel dat geheel of gedeeltelijk van kunststof is gemaakt. Hierdoor kan het voetvocht namelijk niet weg. Maar ook tenen die tegen elkaar aan schuren, veroorzaken blaren. Een tip van ons? Brede schoenen zorgen voor minder knelpunten. Neem eens een kijkje bij onze wijde schoenen collectie. 

Wolky's wandelschoenen

Wolky’s wandelschoenen bieden optimale ondersteuning bij stevige wandelingen. 

Wat kun je doen tegen blaren?

Om de kans op blaren zo klein mogelijk te maken adviseren we je om goed ventilerende, leren schoenen te dragen die geen irriterende naden hebben en goed passen. Let er bij het kopen dus op dat de schoenen aan alle kanten goed aansluiten, zonder dat ze ergens knellen. Houd wel rekening met ten minste één centimeter extra ruimte voor de tenen, want bij het neerzetten van je voet strekken je tenen en wordt je voet iets langer. Lees dit blog: Hoe valt Wolky?

Mochten de schoenen toch ergens gaan knellen – bijvoorbeeld omdat de linker- en de rechtervoet verschillen – laat ze dan door een schoenmaker iets oprekken op de knellende plek(ken).

Extra tips voor wandelaars

Wanneer je de bovenstaande tips in acht neemt, kan het bij lange wandelingen op goede wandelschoenen soms toch gebeuren dat je een blaar krijgt. Wanneer dat bij jou ook het geval is probeer dan de volgende tips:

  • Blaren bij de hak zijn te voorkomen door de hak van tevoren af te plakken met secondskin-pleisters. Het is sowieso verstandig om secondskin-pleisters mee te nemen tijdens de wandeling. Krijg je toch last? Prik de blaar dan door en plak er een pleister op.
  • Blaren onder de tenen of aan de zijkant van de buitenste tenen, zijn te voorkomen door een pluk wandelwol tussen je tenen te stoppen vóórdat je gaat wandelen. Door de lanoline-olie van de wol, en doordat de tenen wat gespreid worden, voorkom je wrijving en dus blaren.
  • Wanneer je last hebt van blaren onder je tenen dan kunnen speciale teensokken voor wandelaars ook uitkomst bieden.

Persoonlijk advies nodig over blaren?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

piepende schoenen

Piepende schoenen

Héél irritant: piepende schoenen. En al helemaal vervelend als je een stille ruimte binnenkomt – de bibliotheek of een vergaderzaal bijvoorbeeld. Piepende schoenen trekken ongewenste aandacht. Je wil er dan ook zo snel mogelijk van af. Maar, hoe doe je dat? In dit blog geven we je 5 tips om van je piepende schoenen af te komen. Lees snel verder!

Lees meer >
Wolky Dozen

Eerste hulp bij: online schoenen kopen

Hoe goed een schoen ook is, elke voet is uniek. Nieuwe schoenen kopen kan daarom een flinke zoektocht zijn. Tegenwoordig shoppen we steeds vaker online, maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste schoenen aanschaft zonder naar een winkel te gaan om te schoenen te passen? We geven je drie tips.

Lees meer >
Wolky Witte Sneakers onderhoud

Eerste hulp bij: schoenen wit houden

De kans is dus groot dat je een paar witte schoenen in de kast hebt staan. Bij aanschaf waren ze stralend mooi en wit, maar al snel zie je de eerste tekenen van ‘veroudering’ ontstaan. Hoe maak je ze weer (bijna stralend) wit?

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten