Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Suède schoenen schoonmaken: Tips en tricks om je schoenen zo lang mogelijk mooi te houden

Suède schoenen; bij Wolky zijn we er groot fan van. Ze hebben een luxe uitstraling en blijven, mits goed onderhouden, lang mooi. Suède is een gevoelig materiaal, dat makkelijk vuil en vlekken kan opnemen. Regelmatig reinigen en onderhouden is echt een must! In dit blog geven we je tips en tricks voor het schoonmaken van suède schoenen, zodat ze er altijd als nieuw uitzien én ook nog eens langer meegaan. Lees snel verder!

Suede schoenen schoonmaken

Stappenplan om je suède schoenen schoon te maken

Stap 1: Verwijder stof en vuil van je suède schoenen

Voordat je suède schoenen gaat reinigen, is het belangrijk dat je stof en vuil verwijderd. Gelukkig is dit heel eenvoudig: met een zachte borstel (of een speciale suède borstel) haal je gemakkelijk het vuil van je schoenen. Belangrijk is om in één richting te borstelen zodat je het suède niet beschadigt.

Stap 2: suède schoenen met vlekken behandelen

Heb je vlekken in je suède schoenen? Dan is het belangrijk om er snel bij te zijn. Zo voorkom je dat vlekken permanent worden. Voor olie- of vetvlekken gebruik je een huis-, tuin-, en keukenmiddeltje, namelijk talkpoeder of maïzena. Strooi een beetje op de plek, laat het een aantal uur intrekken en borstel het voorzichtig weg. Voor watervlekken dep je de vlek voorzichtig weg met een vochtige doek. Gebruik hierna een schone (droge!) doek om de schoenen te drogen.

Stap 3: Gebruik een suède borstel en gum

Zoals gezegd is een suède borstel makkelijk bij het schoonmaken van suède schoenen. Ook een suède gum is een handig hulpmiddel. Ja, je leest het goed: een gum speciaal voor suède schoenen! De borstel wordt gebruikt om vuil te verwijderen, terwijl de gum wordt gebruikt om hardnekkige vlekken te verwijderen. Hoe gebruik je de gum? Wrijf voorzichtig met de gum over de vlek tot deze verdwijnt. Je kunt de borstel vervolgens gebruiken om eventuele achtergebleven resten te verwijderen. Houd je suède schoenen in uitstekende staat met Wolky’s Suede + Nubuck Box. Vlekken en strepen veeg je weg binnen no-time!

Stap 4: Hardnekkige vlekken

Soms zijn vlekken zó hardnekkig dat ze niet met de hand kunnen worden verwijderd. Overweeg dan om je schoenen te laten stoomreinigen. Dit kan het beste worden gedaan door een professional. De lokale schoenmaker kan je schoenen er (vaak) weer als nieuw uit laten zien!

Stap 5: Bescherm je schoenen met een spray

Het schoonmaken van je schoenen is zo’n klusje waar niemand eigenlijk zin in heeft. Spuit je schoenen regelmatig in en je zult zien dat je ze minder vaak hoeft schoon te maken! Door je suède schoenen in te spuiten met een spray bescherm je ze tegen toekomstige vlekken en beschadigingen. Dit kun je doen met onze Wolky All Protect Spray: deze spray beschermt en onderhoudt het materiaal van je schoenen tegen vocht en vuil. Hoe gebruik je de spray zodat je je schoenen optimaal beschermt? Spuit gelijkmatig over de gehele schoen en laat deze volledig drogen voordat je ze gaat dragen. Herhaal regelmatig om de onzichtbare beschermlaag op je schoenen intact te houden. Royaal sprayen is minder poetsen!

Leestip: Hoe verleng ik de levensduur van mijn Wolky’s?

Extra tip: kleur!

Breng de kleur van je suède schoenen weer tot leven

Door vuil, vocht, en zonlicht kunnen je suède schoenen verkleuren. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor: een flacon om de kleur van je schoenen weer naar boven te halen. Met de Nubuck + Textil flacon kun je weer de juiste kleur aan je suède schoenen geven. De flacons bevatten kleurpigment, wat de kleuren van de suède schoenen weer helemaal opfrist. Een kleurtje zo goed als nieuw!

Suède onderhoudsproducten

Suède schoenen moet je goed onderhouden, zo blijven ze langer mooi. Hier zie je welke onderhoudsproducten wij adviseren. 

Meer over schoenonderhoud

Meer weten over het onderhouden van je schoenen? Op deze schoenonderhoud pagina lees je alles over het schoonmaken en verzorgen van jouw schoenen. Kies het soort materiaal en ontdek meer over hoe je het materiaal het beste kunt beschermen, verzorgen én reinigen. 

Een speciale pagina per materiaalsoort met onderhoudstips en bijpassende onderhoudsproducten, die je direct bij ons kunt bestellen. Ideaal! 

Online advies nodig over suède schoenen schoonmaken?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

nieuwe schoenen inlopen

Nieuwe schoenen inlopen

Schoenen inlopen: een (soms langdurig) proces waarbij nieuwe schoenen zich aanpassen aan de vorm en bewegingen van jouw voeten. Het inlopen van schoenen kan heel irritant zijn. Maar niet getreurd, met een paar Wolky’s aan je voeten zit je goed. Waarom? Nou, Wolky schoenen hoef je over het algemeen niet in te lopen! Trek ze aan en je kunt gaan! Heb je toch schoenen gekocht die je wel moet inlopen? In dit blog vind je tips over schoenen inlopen. 

Lees meer >
Wolky Blaren

Eerste hulp bij: blaren

Blaren komen veel voor. Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad; ze zijn pijnlijk en vervelend. Hoe en wanneer ontstaat zo’n blaar eigenlijk?

Lees meer >
Wolky Witte Sneakers onderhoud

Eerste hulp bij: schoenen wit houden

De kans is dus groot dat je een paar witte schoenen in de kast hebt staan. Bij aanschaf waren ze stralend mooi en wit, maar al snel zie je de eerste tekenen van ‘veroudering’ ontstaan. Hoe maak je ze weer (bijna stralend) wit?

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten