Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Nieuwe schoenen inlopen

Schoenen inlopen: een (soms langdurig) proces waarbij nieuwe schoenen zich aanpassen aan de vorm en bewegingen van jouw voeten. Het inlopen van schoenen kan heel irritant zijn. Maar niet getreurd, met een paar Wolky’s aan je voeten zit je goed. Waarom? Nou, Wolky schoenen hoef je over het algemeen niet in te lopen! Trek ze aan en je kunt gaan! Heb je toch schoenen gekocht die je wel moet inlopen? Hieronder vind je tips over schoenen inlopen. 

nieuwe schoenen inlopen

Tips voor het inlopen van schoenen

Het begint natuurlijk allemaal met de aankoop van nieuwe schoenen. Vaak worden schoenen gekocht met het oog op stijl, terwijl de pasvorm minstens zo belangrijk (als niet belangrijker) is! Hoe een schoen om jouw voet past is een belangrijke factor die bijdraagt aan het comfort van de schoen. Een schoen die perfect past is meteen al een stuk comfortabeler. Maar, natuurlijk zijn er meer tips voor het inlopen van jouw schoenen, zodat ze comfortabel om jouw voeten passen.

1 | Geleidelijk opbouwen

Om je schoenen helemaal naar jouw voeten te vormen kan het helpen om de draagtijd geleidelijk aan op te bouwen. Wat bedoelen we hier mee? Nou, de eerste dagen draag je de schoenen een uurtje, de dagen erna draag je ze twee uurtjes, de week erna draag je ze een halve dag, en zo verder! Je hebt (een flinke portie) geduld nodig, maar uiteindelijk heb je jouw schoenen volledig ingelopen en zitten ze als gegoten! In deze korte sessies, verspreid over meerdere dagen, kunnen je voeten langzaam wennen aan de vorm en structuur van de schoenen. Andersom kunnen je schoenen óók wennen aan de vorm van je voeten. Door langzaam op te bouwen verminder je de kans op blaren en andere ongemakken.

2 | Behandelen met producten

Een andere methode die kan helpen is om nieuwe schoenen te behandelen met producten zoals leerverzachters of stretchsprays. Deze producten helpen om het materiaal te verzachten en de pasvorm te verbeteren. Helaas kun je de schoenen niet gelijk van maat 36 naar maat 40 stretchen, maar door het gebruik van een speciale schoenen stretch spray zorg je er toch voor dat je een paar millimeter extra ruimte hebt. Je spuit de spray simpelweg op de plek waar de schoenen knellen en draagt ze dan een tijdje. Meerdere keren herhalen kan nodig zijn. 

3 | Binnenshuis je schoenen inlopen

Loop je schoenen binnenshuis uit. Veel schoenenmerken raden dit aan: draag je schoenen een tijdje binnenshuis om echt goed te kunnen voelen hoe ze om jouw voeten zitten, of ze ergens knellen, of juist te groot zijn op bepaalde punten. Mocht je dan besluiten dat ze tóch niet helemaal lekker om jouw voeten passen, dan kun je ze binnen de vastgestelde termijn nog retourneren. Bij Wolky heb je 14 dagen bedenktijd!

4 | Schoenspanners

Een volgende tip is om gebruik te maken van schoenspanners. Schoenspanners helpen om de vorm van je schoenen te behouden wanneer je ze niet draagt. Maar, soms kunnen ze je schoenen ook een stukje oprekken. Vooral bij leren schoenen kunnen schoenspanners echt effect hebben. Door schoenspanners in je schoenen te plaatsen, behoud je de vorm van de schoenen. Super handig na het lopen: het leer van je schoenen is tijdens het lopen gevormd naar je voeten. Wanneer je de schoenspanners in je schoenen doet nadat je deze uittrekt, dan blijven de schoenen in de juiste vorm van jouw voeten. De vorm die je net met je voeten hebt ‘gemaakt’ dus. 

Huis-, tuin- en keukentips

1 | Draag dikke sokken

Het dragen van dikke sokken kan helpen om drukpunten te verlichten en wrijving te verminderen. Door dikke sokken te dragen zijn je voeten net een paar millimeter groter. Dit kan helpen om het materiaal van de schoenen net dat extra stukje uit te rekken. Na een tijdje kun je wisselen naar normale, dunnere sokken. De schoenen zijn dat wat meer ingelopen, waardoor je vrijwel geen knelpunten meer hebt.

2 | Föhnen

Je kunt het proces van je schoenen inlopen versnellen door een föhn op je schoenen te zetten. Door je schoenen warm te maken, worden ze zachter en vormen ze makkelijker naar je voeten. Gebruik je föhn op een gemiddelde temperatuur. Blaas de warme lucht niet langer dan 30 seconden op elke schoen. Belangrijk is om de föhn heen en weer te bewegen; de warme lucht kan namelijk de lijm in sommige schoenen verzachten. Dat is natuurlijk weer niet de bedoeling! Beweeg je tenen en voeten tijdens het föhnen, zo kun je de schoenen nog makkelijker oprekken. Let op, voor deze tip geldt: proberen op eigen risico!

3 | Infietsen

Ja, je leest het goed: infietsen. Fietsen is een goede manier om je schoenen in te lopen. Euh, in te fietsen bedoelen we. Om je schoenen soepeler te maken, kun je ze eerst dragen als je een rondje gaat fietsen. Je schoenen gaan automatisch in de beweging van je voeten op de trappers mee tijdens het fietsen. Deze beweging maakt het materiaal soepeler! Het materiaal wordt rekbaarder en jouw voeten wennen aan de schoenen. Win-win! Een aparte manier van je schoenen inlopen, maar vaak werkt het wel. Dus… pak die fiets maar uit de schuur, het is tijd om kilometers te maken!

Comfort schoenen van Wolky

Comfort staat bij Wolky hoog in het vaandel, in al onze modellen is comfort daarom het uitgangspunt. 

Rek je schoenen op bij de schoenmaker

Heb je ál deze tips geprobeerd, maar lopen je schoenen nog niet lekker? Dan kun je ze altijd nog naar de schoenmaker brengen. De schoenmaker kan je schoenen enkele dagen op een rekleest zetten. Met een schoen- of laarzenleest wordt het leer onder spanning gezet. Zowel in de lengte als de breedte kan de schoenmaker jouw schoenen oprekken. Ook zijn er speciale opzetstukjes waarmee ze specifieke drukpunten kunnen verhelpen. Je schoenen inlopen wordt zo een makkie!

Tips ter voorkoming: niet je schoenen in hoeven lopen

Wil je voorkomen dat je jouw nieuwe schoenen ellenlang moet inlopen? Dan is het slim om bij het passen in de winkel al op te letten. Zoals we al hebben gezegd: een goed zittende schoen begint bij de pasvorm. We hebben een aantal tips waar je op kunt letten zodat je jouw nieuwe schoenen niet (of maar heel kort) hoeft in te lopen.

1 | Kies jouw schoenmaat

Lekker voor de hand liggend deze tip: koop schoenen in jouw maat. Maar wist je dat veel mensen niet de juiste schoenmaat dragen? Regelmatig passen voeten niet bij hele maten schoenen. Een half maatje tussen twee hele maten in, is dan vaak beter. Gelukkig bieden we bij Wolky deze oplossing: veel van onze schoenen worden gemaakt in hele én halve maten! Zo hebben we voor iedere voet de juiste schoen. In ons blog over de pasvorm van Wolky schoenen lees je meer over hoe Wolky schoenen uitvallen!

Bonustip: hier vind je onze halve maten schoenen

2 | Kies het juiste tijdstip: het einde van de dag

Na een lange dag in de stad te hebben gelopen, heb je vast geen zin meer om schoenen te passen. Of, als je online hebt besteld en je pakketje ’s ochtends aankomt, dan ga je écht niet wachten met passen. Je wil ze zo snel mogelijk proberen! Logisch, maar niet het allerbeste idee. Hoe later op de dag, hoe beter het is om schoenen te passen. Gedurende de dag zetten je voeten uit en worden ze een klein beetje groter. Je schoenen moeten dus aan het einde van de dag ook een beetje groter zijn om nog steeds comfortabel te lopen. Passen de schoenen perfect in de ochtend? Grote kans dat ze in de middag dan gaan knellen op bepaalde plekken. Onze tip: pas je schoenen in de middag om de hele dag comfortabel te kunnen lopen!

3 | Advies in de winkel (of online)

Ga je naar een schoenenwinkel voor nieuwe schoenen? Vraag dan of een medewerker je kan adviseren over de pasvorm van jouw uitgekozen schoenen. Onze collega’s in de Wolkyshops hebben veel kennis over schoenen en pasvormen, en kunnen jouw helpen het perfecte paar voor jouw voeten te vinden. Shop je liever online? Geen punt! Ook onze collega’s van de klantenservice staan voor je klaar om je te helpen. Eerst zelf op onderzoek uit? Vind hier drie tips voor online schoenen kopen

Wolky’s: moet je onze schoenen inlopen?

Het mooiste van je schoenen inlopen? Je schoenen worden steeds comfortabeler naarmate je ze vaker en/of langer draagt, want ze vormen volledig naar jouw voeten. Niet voor niets dat je oude, afgetrapte paar schoenen het lekkerst lopen! Het fijne van Wolky’s: we horen vaak van onze klanten dat onze schoenen inlopen helemaal niet nodig is. Veel dames trekken ze aan en kunnen er zo op weg lopen! Daar worden we bij Wolky blij van. 

Meer comfortabele schoenen

Wees gewaarschuwd: na het dragen van deze comfort schoenen, wil je nooit meer anders.

Online advies nodig over schoenkeuze?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder. 

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Wolky Dozen

Eerste hulp bij: online schoenen kopen

Hoe goed een schoen ook is, elke voet is uniek. Nieuwe schoenen kopen kan daarom een flinke zoektocht zijn. Tegenwoordig shoppen we steeds vaker online, maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste schoenen aanschaft zonder naar een winkel te gaan om te schoenen te passen? We geven je drie tips.

Lees meer >
schoenen voor moeilijke voeten

Schoenen voor moeilijke voeten

Je kent het misschien wel: je bent al honderden schoenenwinkels afgegaan, maar je hebt geen enkele schoen kunnen vinden die écht lekker zit. Schoenen voor jouw moeilijke voeten, die vind je niet zomaar bij de eerste de beste winkel. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden, ook voor jouw voeten. Ons streven is om voor iedere voet een perfecte schoen te maken. De perfecte schoenen voor jouw (moeilijke) voeten? In dit blog helpen we je die te vinden!

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten