Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Diabetes en je schoenkeuze

Wanneer je zelf diabetes hebt, is het je waarschijnlijk wel bekend. Veel mensen met diabetes (suikerziekte) krijgen last van hun voeten. ‘Diabetische voeten’, wordt het genoemd. Hoe ontstaat dit en heeft het invloed op je schoenkeuze? We vertellen je er meer over.

Bloed prikken diabetes

Wat zijn voetklachten waar diabetici mee kampen?

Door diabetes kunnen bloedvaten en zenuwvezels in de voeten beschadigd raken, waardoor er minder bloed naar de voeten stroomt. Het gevolg is dat veel diabetici minder gevoel in de voeten hebben; sommigen hebben het zelfs over ‘dode voeten’. Dat betekent dat mensen met suikerziekte niet zo snel pijn voelen en vaak niet tijdig merken dat een schoen ergens knelt of schuurt. Zo ontstaan er wondjes en blaren die, omdat je niet weet dat ze er zijn, helaas maar moeilijk genezen. Wondjes raken bovendien gemakkelijk ontstoken en gaan dan zweren.

Wat kun je zelf doen om diabetische voeten te voorkomen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om diabetische voeten te voorkomen. Naast het regelmatig controleren van je voeten, het niet op blote voeten lopen én je nagels kort afknippen; is de keuze voor schoenen een belangrijk aspect. Houd je voeten goed in de gaten: check ze regelmatig! 

Daarnaast zijn goede schoenen een belangrijke factor om jouw voeten in goede conditie te houden. Bescherm jouw voeten zo goed mogelijk en geef ze de juiste ondersteuning. 

Waar moet je op letten bij het kopen van diabetes schoenen?

Belangrijk is dat de schoenen niet knellen en geen drukpunten hebben. Wij raden je aan om schoenen te dragen van zacht en soepel leer met zo min mogelijk stiknaden. De binnenkant moet in elk geval zo glad en zacht mogelijk zijn. Maar, let ook op het materiaal! Kies bij voorkeur voor schoenen die volledig – op de zool na – van leer zijn gemaakt. Leer is een sterk materiaal, dat van nature ademt en transpiratievocht opneemt. Zo blijven je voeten mooi droog! 

Een buigzame rubberen zool is ook erg prettig. Daarnaast is het van belang om de juiste pasvorm te hebben: beide schoenen moeten namelijk als een handschoen passen, zodat je voeten er niet in gaan schuiven. Reken wel aan de voorkant zeker één centimeter extra teenruimte, omdat elke voet zich tijdens het lopen strekt en anders bij iedere stap tegen de neus van de schoen stoot. Laat je niet wijsmaken dat schoenen uitlopen; dat doen ze niet. Tot slot raden we je aan om nieuwe schoenen (bij voorkeur) aan het eind van de middag te passen. In de loop van de dag houden voeten namelijk wat vocht vast. Maar ook dan – als ze een beetje gezwollen zijn – moeten je schoenen natuurlijk lekker zitten.

Lees hier alles over de pasvorm van Wolky schoenen

Diabetesschoenen voor diabetespatiënten: wolky diabetes schoenen

Speciale schoenen voor diabetici? Als je zelf diabetespatiënt bent, kijk je hier vast niet van op. Veel diabetici kampen namelijk met gevoelige voeten. Een harde rand of een vervelend stiknaadje aan de binnenkant van de schoen is dan extra vervelend. Daarom heeft Wolky een collectie met diabetesschoenen dames uitgebracht. Deze schoenen hebben een naadloos voorblad en een zachte voering van microfiber die chroomvrij is. Ook zit er een extra laagje foam tussen de voering en het bovenmateriaal. We doen er alles aan om de schoen zo zacht en comfortabel mogelijk te maken!

Wolky's diabetes schoenen

Diabetes schoenen hebben een naadloos voorblad zodat je geen vervelende randjes of naden voelt. 

Laat je adviseren over passende schoenen voor diabetes

Ben je niet zeker of jij de juiste schoenen draagt? Laat je dan adviseren in onze winkel. Onze medewerkers weten precies waar ze op moeten letten en zorgen dat je met veel plezier én goed passende diabetische schoenen de winkel verlaat. Bekijk hier naar Wolky’s diabetes schoenen. Heb je geen tijd om naar de winkel te gaan? Neem dan contact op met onze klantenservice

Alle tips voor diabetesvoeten op een rijtje

  • Draag passende schoenen, die zacht en naadloos zijn. Kijk bijvoorbeeld bij Wolky’s DB-collectie naar een geschikt paar.
  • Controleer je voeten dagelijks op wondjes, blaren en kloven.
  • Verzorg je voeten goed door de teennagels goed bij te knippen (niet te kort) en je voeten in te smeren met een voedende crème.
  • Vermijd het lopen op blote voeten. Draag pantoffels in huis.
  • Maak, indien nodig, een afspraak bij de huisarts of podotherapeut en laat je medisch adviseren.

Goede schoenen en goede voetverzorging zijn essentieel als je last hebt van diabetesvoeten. Daarnaast zijn er nog wat andere dingen die je kan doen. Houd je teennagels goed bij, maar knip ze niet te kort om ingegroeide nagels te voorkomen. Vermijd ook het lopen op blote voeten, zodat je de kans op wondjes verkleint. Heb je zeer ernstige diabetes? Dan adviseren we je altijd om naar een orthopeed te gaan.

Leestip: Schoenen voor neuropathie

meer over goede schoenen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 3 keer per maand op de hoogte!

Persoonlijk advies nodig over diabetes schoenen?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Doorgezakte voeten

Schoenen voor doorgezakte voeten

Wolky heeft speciale schoenen voor doorgezakte voeten in de collectie. Door onze jarenlange ervaring met comfort schoenen voor allerlei soorten voetklachten, weten we op welke kenmerken je moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen voor doorgezakte voeten. Goed ondersteunende schoenen zijn een mogelijke oplossing voor doorgezakte voeten.

Lees meer >
Tips voor brede voeten

Tips voor brede voeten

Heb je bredere voeten dan gemiddeld? Dan kan het een hele kluif zijn om geschikte schoenen te vinden. We helpen je op weg met deze tips! 👍

Lees meer >
Wolky Wolkyshop FBO Diabetes

Schoenen voor neuropathie

Neuropathie kan gevoelloosheid in verschillende lichaamsdelen veroorzaken. Zo ook in de voeten. Het kiezen van geschikte schoenen is van belang om het comfort te vergroten en het risico op wondjes te verminderen. Wat zijn dan geschikte schoenen voor neuropathie voeten? Dat leggen we in dit blog uit!

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten