Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Help, ik heb ongelijke voeten (en wat je eraan kan doen)

Voor wie ongelijke voeten heeft, kan schoenen kopen een frustrerende ervaring zijn. Als je ene voet (meer dan) een maat groter is dan jouw andere voet, hoe kom je dan aan perfect passende schoenen? Altijd twee paar schoenen kopen, dat wordt een dure aangelegenheid. Maar één schoen die te groot of te klein is, daar word je ook niet vrolijk van. En bovendien kan het op den duur voor voetproblemen gaan zorgen. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen om met ongelijke voeten tóch volmaakt passende schoenen te kopen – zonder gelijk diep in de buidel te moeten tasten voor twee paar. Lees snel verder om meer te weten!

Model met ongelijk paar schoenen

Hoe vaak komen ongelijke voeten voor?

Misschien vind je het wat vreemd dat je ene voet groter is dan je andere, maar wees gerust: het is heel normaal om ongelijke voeten te hebben. Zo’n 20% van de mensen heeft maximaal een halve schoenmaat verschil tussen de ene en de andere voet. Geen voet is hetzelfde, dus ook je linker- en rechtervoet niet. Er is altijd wel wat verschil. Alleen als je voeten meer dan één schoenmaat verschillen, kan het lastig worden om passende schoenen te vinden. Ongeveer 6,5% van de vrouwen en 5,5% van de mannen in Nederland hebben twee verschillende schoenmaten. De oorzaken hiervan variëren van een aangeboren voetafwijking of een groeistoornis tot het gevolg van een botbreuk of andere blessure. In sommige gevallen is het ook gewoon zo dat de ene kant van het lichaam wat dominanter is dan de andere kant en dat er geen oorzaak voor het verschil in schoenmaat is aan te wijzen.

Moet je nu altijd twee paar schoenen kopen?

Als je voeten veel in maat verschillen, of het nu gaat om de lengte of de breedte, kan het moeilijk zijn om te slagen in een reguliere schoenwinkel. Daar worden de schoenen immers meestal alleen als set van één maat gekocht. Vaak is het dus niet mogelijk om één schoen in een andere maat aan te schaffen. Begrijpelijk ook wel, want dan blijft de winkel met één overgebleven schoen zitten. Gelukkig hoef je echt niet altijd twee paar schoenen te kopen om dit probleem op te lossen – met zooltjes kom je een heel eind en anders zijn er speciale ‘onparen-programma’s’ die je aan de juiste maat helpen. 

Het verschil in maat oplossen met een zooltje

Wanneer er een niet al te groot verschil zit tussen de ene en de andere voet, kan je met zooltjes al veel oplossen. Zo kun je één schoen wat kleiner maken door er een inlegzootje in te stoppen. Fijn is om een zooltje met een vergelijkbaar voetbed te kiezen, zodat beide schoenen hetzelfde zitten en dezelfde ondersteuning bieden. Bij Wolky staan we bekend om ons comfortabele voetbed en voor al onze fans is ons karakteristieke voetbed dan ook los verkrijgbaar. Heb je ongelijke voeten en koop je Wolky schoenen, dan kan je er dus van op aan dat beide schoenen even comfortabel zitten met ons speciale voetbed. 

Wolky's Onparen programma

Heb je meer dan één maat verschil tussen beide voeten, dan is een zooltje geen goede oplossing meer. Eén van de schoenen zal dan altijd wat te groot, of te klein blijven. Daarom is het in zo’n geval beter om schoenen in twee verschillende maten te dragen. Maar ja, om dan één schoen ongedragen in de kast te laten liggen, dat is ook weer zonde. Bij Wolky vinden wij dat ook en daarom zijn wij een Onparen Programma gestart. In dit programma bieden we vrouwen met twee verschillende maten, de mogelijkheid om dit als één paar te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld zonder probleem jouw rechterschoen kopen in maat 38, terwijl je de linkerschoen in maat 40 koopt.

Hoe werkt het onparen programma?

Ieder jaar selecteren we bij Wolky een aantal schoenen dat we in het Onparen Programma opnemen. In onze speciale flyer met onparen kun je zien welke modellen er dit seizoen beschikbaar zijn. Daarna kun je de schoenen in één van onze winkels passen. Zo weet je precies welke maten je nodig hebt. In de winkel zorgen we er dan voor dat het onpaar voor jou wordt besteld, zodat je comfortabele en perfect passende schoenen hebt.

Wil je meer informatie over Wolky’s Onparen Programma of ben je benieuwd naar welke schoenen er dit jaar zijn opgenomen? Lees dan meer op deze pagina.

Meer weten over Wolky's schoenen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 4 keer per maand op de hoogte!

Persoonlijk advies nodig over ongelijke voeten?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

2 reacties op “Help, ik heb ongelijke voeten!”

    • Beste Karen,

      Helaas is dit niet mogelijk omdat onze schoenen in paren worden geproduceerd. Ons onparen programma is er om mensen die ongelijke voeten hebben financieel tegemoet te komen omdat ze anders dubbele kosten moeten maken om een goed zittend paar schoenen aan te schaffen. Het is natuurlijk wel zonde dat je altijd met een rechterschoen blijft zitten. Wellicht dat je via Facebook of forum een match kunt vinden met wie je kunt ruilen of afspraken kunt maken over het kopen van schoenen.

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Wolky Dozen

Eerste hulp bij: online schoenen kopen

Hoe goed een schoen ook is, elke voet is uniek. Nieuwe schoenen kopen kan daarom een flinke zoektocht zijn. Tegenwoordig shoppen we steeds vaker online, maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste schoenen aanschaft zonder naar een winkel te gaan om te schoenen te passen? We geven je drie tips.

Lees meer >
Wolky Hallux Valgus Voet

Eerste hulp bij: Hallux Valgus

Hallux Valgus, wat is dat eigenlijk? En hoe ontstaat het? In deze blog leggen we je uit wat je kunt doen tegen kromme tenen en die vervelende (en vaak pijnlijke) knobbel aan de zijkant van je voet.

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

2 reacties op “Help, ik heb ongelijke voeten!”

    1. Beste Karen,

      Helaas is dit niet mogelijk omdat onze schoenen in paren worden geproduceerd. Ons onparen programma is er om mensen die ongelijke voeten hebben financieel tegemoet te komen omdat ze anders dubbele kosten moeten maken om een goed zittend paar schoenen aan te schaffen. Het is natuurlijk wel zonde dat je altijd met een rechterschoen blijft zitten. Wellicht dat je via Facebook of forum een match kunt vinden met wie je kunt ruilen of afspraken kunt maken over het kopen van schoenen.

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten