Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Hoe weet ik of ik steunzolen nodig heb?

Steunzolen kunnen een handig hulpmiddel zijn om voetklachten tegen te gaan. Doordat ze voeten op de juiste plekken ondersteunen, kunnen voetproblemen verminderen. Ook kunnen steunzolen ervoor zorgen dat bestaande voetklachten niet erger worden en pijn uitblijft. Toch zijn steunzolen niet in alle gevallen de beste oplossing. Hoe je weet of je steunzolen nodig hebt en wat je kunt doen om dit te voorkomen, bespreken we in dit blog.

steunzolen Wolky

Waarom dragen steeds meer mensen steunzolen?

Naarmate voeten ouder worden, nemen voetproblemen toe. Bijvoorbeeld vanwege slijtage aan de pezen en gewrichten of klachten als reuma of artrose. Omdat wij mensen (en dus onze voeten ook) steeds ouder worden, hebben we steeds sneller voetproblemen. Het gevolg? Steeds meer mensen dragen steunzolen.

Wat kan je doen om steunzolen te voorkomen?

Het wordt dus steeds gebruikelijker om steunzolen te dragen, maar op het gebied van preventie valt er nog veel winst te behalen. Veel voetklachten kunnen namelijk voorkomen worden door het dragen van de juiste schoenen. Goede schoenen zorgen er voor dat de voeten zelf al voldoende ondersteuning krijgen. Dit is goed voor je houding en de stand en afwikkeling van je voeten, waardoor voetproblemen minder kans krijgen. Bij het kiezen van de juiste schoenen zijn vooral deze twee punten van belang:

  1. Zorg voor passende schoenen
  2. Kies een voetbed met voldoende ondersteuning

bekijk ook onze extra brede schoenen

Wolky heeft een speciale collectie met wijde schoenen voor dames. Deze schoenen hebben meer ruimte op de wreef dan het reguliere model. 

Het belang van passende schoenen voor gezonde voeten

Wist je dat het grootste deel van de voetklachten ontstaat door slecht zittend schoeisel? Daarmee bedoelen we schoenen die net te krap of juist te groot zijn, waardoor voetproblemen ontstaan. Denk er maar eens over na: hoe vaak heb jij niet tóch doorgelopen op een schoen die eigenlijk niet lekker zat? Het lijkt zo onschuldig, een paar uurtjes ongemak, maar in de praktijk betekent het dat je de kans op voetproblemen aanzienlijk groter maakt. Klachten als blaren, ingegroeide teennagels, hielspoor en hallux valgus liggen zo namelijk op de loer. Wil je voetklachten (en dus ook steunzolen) voorkomen? Zorg dan dat jouw schoenen perfect passen. Dat wil zeggen dat je genoeg ruimte hebt in de lengte, de breedte én de hoogte van jouw schoenen. Een duimbreedte ruimte is een goede graadmeter om te zien of je de juiste maat te pakken hebt. Meer weten over de breedte van schoenen? Lees hier onze tips voor brede voeten

Een voetbed met voldoende ondersteuning

Niet alleen de vorm van de schoen moet goed om je voet aansluiten, ook het voetbed moet passen en voldoende ondersteuning bieden. Hierbij is het belangrijk dat het voetbed de natuurlijke curve van de voeten volgt. Bij Wolky zijn we experts op het gebied van ondersteunende voetbedden. Sterker nog: voor veel voorkomende (lichte) voetproblemen, heeft Wolky voetbedden ontwikkeld! We hebben niet voor niets meer dan tientallen verschillende voetbedden in onze schoenen liggen. Elk voetbed heeft weer andere specifieke eigenschappen. Neem als voorbeeld ons Tulip-voetbed. Dit voetbed wordt onder meer gebruikt in Wolky’s bestseller sandaal: de Jewel. De opbouw hiervan is fantastisch: een combinatie van kurk, foam én een suède dekje. Kurk zorgt voor stevigheid en ondersteunt je dus bij het lopen, terwijl de foam daarbovenop zorgt dat je je ‘eigen’ voetafdruk erin kwijt kan. Het suède dekje is gemaakt zodat het voetbed lekker zacht aanvoelt aan je voeten. Dit voetbed geeft al zóveel comfort, dat het te vergelijken is met een steunzool.

Toe aan een nieuw voetbed?

Elk voetbed heeft unieke eigenschappen. Ze zijn speciaal gemaakt om jou extra comfort te bieden. 

Wanneer heb je dan wél steunzolen nodig?

Bij steunzolen worden er op specifieke plekken, correcties toegepast. Dat is heel fijn voor voeten die deze hele specifieke correcties nodig hebben. Om echt te ontdekken of jouw voeten gebaad zijn bij steunzolen, adviseren we je om een bezoek te brengen aan een podoloog of podotherapeut. Zij kunnen je het beste adviseren over wat jouw voeten nodig hebben. Een bezoek aan een voetspecialist is in elk geval een goed idee wanneer je:

  • Vaak wondjes, blaren of ingegroeide teennagels hebt
  • Regelmatig last hebt van pijn aan jouw nagels of voeten
  • Regelmatig last hebt van pijn aan jouw enkels of knieën
  • Regelmatig last hebt van pijn aan jouw heupen of rug
  • Het moeilijk vindt om passende of lekker zittende schoenen te vinden
  • Diabetespatiënt bent (diabetici hebben vaker last van voetklachten)

In ons blog over steunzolen in Wolky-schoenen geven we je meer informatie! 

bekijk onze schoenen met los voetbed

Deze Wolky schoenen hebben een los voetbed. 

Meer weten over steunzolen in Wolky schoenen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 2 à 3 keer per maand op de hoogte!

Persoonlijk advies over steunzolen in je Wolky schoenen nodig?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Wolky Zolen

Uitgelicht: Wolky zolen

In sommige culturen is het not done om de onderkant van je schoenen te laten zien. Gelukkig bij ons niet; de zolen van Wolky worden gemaakt om gezien te worden.

Lees meer >
Wolky steunzolen

Steunzolen? Zo weet je of je ze nodig hebt

Steunzolen kunnen een handig hulpmiddel zijn om voetklachten tegen te gaan. Doordat ze voeten op de juiste plekken ondersteunen, kunnen voetproblemen verminderen. Ook kunnen steunzolen ervoor zorgen dat bestaande voetklachten niet erger worden en pijn uitblijft.

Lees meer >
Wolky 40

Interview: de familie achter Wolky

Met eigenaar Anthony en oprichter Kees Diks, zijn vader, nemen we vier decennia Wolky in vogelvlucht door. Maar we starten nog een stuk eerder in de tijd. Bij Kees’ grootvader, Cornelis Diks die schoenhersteller was.

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten