Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Wolky test: Voetreflex therapie

In deze rubriek sturen we Wolky-collega’s op pad om iets te testen wat te maken heeft met gezond leven. Diverse onderwerpen passeren de revue; van een bijzondere sport tot aan een nieuwe rage op het gebied van eten. Wij testen het en delen onze ervaring met jou! Voor deze Wolky Test onderging Wolky-collega Lianne een VoetreflexPlus-behandeling.

Joh! Jij zou echt veel baat hebben bij voetreflexologie! Ik heb dat laatst ook gedaan en er ging een wereld voor me open. Verbaasd kijk ik mijn vriendin aan. We zitten samen op een terras in de zon. Voetreflextherapie? Herhaal ik vragend. Ze vertelt me er kort meer over en onder het motto ‘baadt het niet, dan schaadt het niet’ maak ik een afspraak bij Lucia Kiffers, Praktijk voor VoetreflexPlus, Natuurlijk Gezond. Nog diezelfde week kan ik terecht.

Voetreflexologie

Voetreflexologie, dat is toch kwakzalverij?

Voorafgaand aan mijn afspraak doe ik vooronderzoek. Hoewel het nog best lastig is om goede informatie te vinden, stuit ik op verschillende onderzoeken die de werking van voetreflexologie aantonen. Zo vond ik bijvoorbeeld het onderzoek van het Walsall Manor Ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk. Voor dat onderzoek werden zwangere vrouwen die overtijd waren verdeeld in twee groepen. Groep 1 kreeg voetreflexologie en groep 2 kreeg dat niet. De uitkomst: bij de vrouwen uit groep 1 – de groep die voetreflexologie kreeg – verliep de bevalling makkelijker en voorspoediger dan bij de dames uit groep 2. Een ander onderzoek: in 2021 hebben onderzoekers van de Universiteit van Cardiff d.m.v. warmtetechnieken bij 30 deelnemers die lijden aan lymfoedeem (ophoping van lymfevocht in de gewrichten van vooral armen en benen), unieke opnames gemaakt van de temperatuurveranderingen die optreden tijdens voetreflexmassages. Na zes behandelingen hadden alle deelnemers minder pijn. Tevens konden ze hun oude activiteiten, die ze met lymfoedeem niet meer konden doen, weer oppakken.

De behandeling

Later die week ben ik op weg naar de praktijk van Lucia. Bij aankomst brandt de kachel en staat er een warm glas water voor mij klaar. Na een korte kennismaking stelt Lucia een aantal vragen over mijn gezondheid. Ook is ze benieuwd naar mijn klachten. Vervolgens doe ik mijn Wolky’s uit en neem ik plaats op de behandeltafel. Lucia vraagt of ik tijdens de behandeling gezellig wil kletsen of juist in stilte wil ontspannen. Ik kies voor het laatste. Op de achtergrond is rustgevende muziek te horen. Lucia dekt mij toe met een warme deken en start met de behandeling.

Ze begint met het voelen en bekijken van mijn voeten, ‘kennismaken met de voeten’ noemt ze dat. Ze licht toe: ‘De plekken waar zich eelt vormt, of een likdoorn zit, zegt iets over je gezondheid of gemoedstoestand.’ Daarna begint de voetmassage.

Na enige tijd voel ik een vreemd, kriebelend gevoel net onder mijn middenrif. Terwijl Lucia alleen nog maar mijn voeten en kuiten heeft aangeraakt. Als ik daar iets over zeg, verklaart ze dat ze met het punt van de lever en galblaas aan het werken is en dat dat dus heel goed kan.

Na de massage wrijft Lucia zachtjes enkele druppels etherische oliën onder mijn voeten. Ik herken de geuren van anijs en eucalyptus. Lucia geeft aan dat deze oliën een ondersteunende werking hebben in het opheffen van de blokkades en het ongehinderd laten stromen van de Qi.

De totale behandeling duurt ongeveer 40 minuten en is heerlijk ontspannend. Ik mag nog even blijven liggen en in mijn eigen tempo van de behandeltafel komen.

Voordat ik naar huis ga krijg ik nog een glas warm én het advies om goed te blijven drinken de komende dagen. ‘Een behandeling ruimt veel afvalstoffen op, deze worden door je lichaam afgevoerd en plas je vervolgens uit. Het is dus belangrijk om je lichaam daarmee te helpen en goed te drinken’, legt Lucia uit. ‘Een voetreflex behandeling kan best wat te weeg brengen in je lijf. Doordat blokkades worden losgemaakt en afvalstoffen vrijkomen moet je lichaam echt even aan het werk om alles op te ruimen. Zo kan het zijn dat bepaalde klachten zelfs eerst erger worden.’ Daarom waarschuwt Lucia dat het heel goed mogelijk is dat ik last krijg van hoofdpijn en/of andere klachten en bijwerkingen. ‘Deze klachten en bijwerkingen hoeven echter niet op te treden, en als je ze niet ervaart, is het ook niet een teken dat de behandeling niet heeft gewerkt. Elk lichaam is anders, en in de praktijk merk ik dat cliënten best vaak de klachten eerst erger zien worden alvorens ze verdwijnen’, aldus Lucia.

Als ik de praktijk verlaat voel ik mij ontspannen en energiek, alsof ik net ben ontwaakt uit een hele weldadige diepe slaap, terwijl het inmiddels al laat op de avond is en ik ook al een actieve werkdag achter de rug heb!

De dag na de behandeling

Lucia waarschuwing was niet voor niets. De volgende dag sta ik op met heftige hoofdpijn en ook mijn buik rommelt aan een stuk door. Ik kan goed merken dat de massage mijn lichaam heeft aangezet om e.a. ‘op te ruimen’. Voor de behandeling had ik vaak last van buikpijn/-krampen, hoofdpijn, nek- en schouderklachten en was ik snel moe. Toen de hoofd- en buikpijn die ik direct na de behandeling had gekregen was weggeëbd, heb ik een paar weken nergens last van gehad. Dat is toch wel heel bijzonder!

Inmiddels zijn de kwaaltjes wel weer terug, maar duidelijk minder erg dan vóór de behandeling. Het heeft dus echt wat gedaan bij mij. Na één behandeling al! Ik ben overtuigd van de heilzame werking van VoetreflexologiePlus en ga zeker weer!

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een veilige westerse natuurgeneeskundige therapie, die effect heeft op zowel lichaam als geest. Het zelfherstellende vermogen dat ieder mens van nature heeft wordt gestimuleerd en de doorstroming van bloed, lymfe en energie – ook wel Qi genoemd – wordt verbeterd. VoetreflexPlus is een unieke combinatie van de westerse voetreflexologie én de Chinese leer en oosterse technieken. Hierbij worden zowel de reflexzones op de voeten als de meridianen (energiebanen) op de onderbenen én acupunctuurpunten meegenomen. Deze combinatie maakt de behandelingen zeer doeltreffend.

Voor wie is het geschikt?

VoetreflexologiePlus versterkt het immuunsysteem, vermindert stress en vermoeidheid en werkt vitaliserend. Eigenlijk is het goed voor iedereen; door een massage van de voetenordt namelijk het zelfherstellende vermogen van het lichaam geactiveerd. Regelmatige ontspannende voetreflexmassages stimuleren het hele lichaam en brengen lichaam en geest in evenwicht. VoetreflexologiePlus kan ook heel doeltreffend en met mooie resultaten worden ingezet bij mensen met heel specifieke klachten, zwangere vrouwen of mensen met een verhoogd cholesterol.

Doe je voeten en (dus) jezelf een plezier en probeer het ook!

Onze voeten hebben het soms zwaar te voorduren. De hele dag zitten ze opgesloten in schoenen en komen ze nauwelijks in aanraking met frisse lucht en zonlicht. Het goed verzorgen van je voeten schiet er ook met regelmaat bij de meeste van ons bij in. Zelfs het knippen van de nagels is vaak al iets dat makkelijk nog even wordt uitgesteld. Terwijl deze twee trouwe onderdanen jou en je kilo’s de hele dag moeten ondersteunen en helpen verplaatsen.

Bij een voetreflexbehandeling krijgen jouw voeten alle aandacht en worden ze heerlijk gemasseerd. En het mooie is dan nog wel dat dit niet alleen voor je voeten goed is, maar voor je hele lichaam én je geest.  Een win-win-winsituatie dus!

Nieuwsgierig geworden?

Heeft deze blog je geïnspireerd of over de streep getrokken om zelf ook een voetreflex- of voetreflexPlus-behandeling te boeken? 

Kijk dan op de sites van de beroepsverenigingen voor een gecertificeerde therapeut bij jou in de buurt. 

Er zijn twee verenigingen voor voetreflextherapeuten: voor de website van de Vereniging van Nederlandse reflexzonetherapeuten, klik hier

Voor de website van de Nederlandse Vereniging voor Voetreflextherapeuten, klik hier.

Benieuwd naar een behandeling van Lucia Kiffers? Voor de website van haar ‘Praktijk voor Voetreflex Plus Natuurlijk Gezond’ in Zwolle, klik hier.

meer van onze tips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 3 keer per maand op de hoogte!

Online advies nodig over schoenkeuze?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Eén reactie op “Wolky test: voetreflexPlus therapie”

Relevante blogs

Wolky Test Wandelend Overleggen

Wolky test: Wandelend overleggen

In de rubriek WOLKY TEST sturen we Wolky-collega’s op pad. Voor deze Wolky Test gingen Wolky-collega’s Magda (artdirector) en Floor (marketeer) wandelend overleggen op de Posbank (Rheden, Nationaal Park Veluwezoom). Werkt dat nu echt?

Lees meer >
Wolky powerwalken

Wolky test: Powerwalken!

In deze nieuwe rubriek sturen we Wolky-collega’s op pad om iets te testen wat te maken heeft met gezond leven. Voor deze eerste Wolky Test gingen Wolky-collega’s Magda (artdirector) en Floor (marketeer) powerwalken in het mooie Twentse Haaksbergen. Marian van Krachtige Stappen nam ze op sleeptouw.

Lees meer >
voetreflex close-up

Wolky test: voetreflexPlus therapie

In deze rubriek sturen we Wolky-collega’s op pad om iets te testen wat te maken heeft met gezond leven. Wij testen het en delen onze ervaring met jou! Voor deze Wolky Test onderging Wolky-collega Lianne een VoetreflexPlus-behandeling.

Lees meer >

Eén reactie op “Wolky test: voetreflexPlus therapie”

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten