Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Wolky test: Wandelend overleggen

In de rubriek WOLKY TEST sturen we Wolky-collega’s op pad om iets te testen wat te maken heeft met gezond leven. Diverse onderwerpen passeren de revue; van een bijzondere sport tot aan een nieuwe rage op het gebied van eten. Wij testen het en delen onze ervaring met jou! Voor deze Wolky Test gingen Wolky-collega’s Magda (artdirector) en Floor (marketeer) wandelend overleggen op de Posbank (Rheden, Nationaal Park Veluwezoom). Werkt dat nu echt?

Wandelend overleggen in Nationaal Park Veluwezoom

Wolky test

Onlangs kwam het ergens voorbij; wandelend vergaderen. Zoals bij heel veel dingen, is dit fenomeen overgewaaid uit Amerika. ‘Weeting’ (walking meeting), wordt het daar genoemd. Kortweg houdt het in dat het geplande overleg niet plaatsvindt achter een kantoor- of vergadertafel, maar al wandelend. Bij voorkeur buiten, in een mooie groene omgeving. Vooronderzoek geeft ons heel wat voordelen van ‘wandelend overleggen’. Zo schijn je alerter te blijven, spelen ‘machtsverhoudingen’ minder een rol én word je creatiever. Ook – maar dat wisten we natuurlijk allemaal al lang – is wandelen heel goed voor je algehele gezondheid. Hoe kunnen we dit beter testen dan tijdens een ‘echt’ wandelend overleg? Magda en Floor nemen de proef op de som en spreken af op de Posbank.

Het is dinsdag, 11.00. Op het Wolky-hoofdkantoor in Houten trekken we onze jas aan. Waar gaan jullie nu heen?, klinkt het achter ons. Wij gaan wandelend overleggen! Verbaasd kijkt een collega ons aan. ‘Maar daar hebben we toch juist dit kantoor voor?’ Ha! Je merkt het al; wandelend overleggen is verre van ingeburgerd in onze werkcultuur.

We laten ons door de verbaasde collega niet uit het veld slaan en even later rijden we naar de Posbank. Klaar voor de wandeling. Uiteraard op een paar uit Wolky’s wandelschoenen collectie. Op de agenda? Plannen maken voor het veertig(!)-jarige jubileum van Wolky, dat begin volgend jaar plaatsvindt (spoiler-alert).

Tijdens de wandeling brainstormen we over diverse mogelijkheden om dit jubileum zo leuk mogelijk vorm te geven. Het ene idee nog creatiever dan het andere. De zon schijnt, de lucht strakblauw: we hebben geluk! Na ruim anderhalf uur strijken we neer op het zonnige terras van restaurant De Ruif (Rheden). Onder het genot van een huisgemaakte kop soep, bespreken we onze ideeën verder en zetten we de leukste op papier. Na de lunch maken we de balans op. Wat zijn we op veel leuke ideeën gekomen in zo’n korte tijd! Nog een bijkomstig en zeer groot voordeel: je wordt er niet duf van, wat wel snel gebeurt zou zijn als we binnen in een (niet goed geventileerde) ruimte zouden hebben gezeten. Je voelt je goed omdat je je stappen hebt gemaakt én in de buitenlucht bezig bent geweest. Bij hevige regen en storm ligt dat natuurlijk wel een beetje anders, maar hoe vaak regent het in Nederland nu echt hard? Veel minder vaak dan je denkt. En een klein beetje regen hoeft je niet te weerhouden van een buitenoverleg.

Allebei zijn we positief verrast over de uitkomst van deze test: wandelend overleggen werkt! We zijn er heilig van overtuigd dat we niet op deze kwalitatieve, concrete plannen waren gekomen als we deze brainstormsessie op kantoor hadden laten plaatsvinden. Dit gaan we vaker doen! En het is niet alleen geschikt voor collega’s; wandelend overleggen biedt ook uitkomst voor veel andere momenten. Nadenken over je vijftigste verjaardag? Bedenken hoe jullie de woonkamer een make-over willen geven? Met je kind bespreken wat zijn/haar volgende stap in de loopbaan wordt? Doe het overleg wandelend! Geloof ons; je zult versteld staan van het resultaat. Nog een goed idee; spreek halverwege ergens af. Als je niet bij elkaar in de buurt woont of werkt zoals wij. Dan hoef je allebei maar een klein stukje te rijden. Ook van plan? Lees wel even onze 6 gouden tips voor wandelend overleg. (onder de foto’s)

Wolky's wandelschoenen

Wolky heeft een aantal échte wandelschoenen dames in de collectie. Deze bieden optimale ondersteuning bij stevige wandelingen.

Zes tips voor wandelend vergaderen

Tip 1: Zorg voor goede wandelschoenen. Om een flinke wandeling te kunnen maken en compleet te focussen op het onderwerp, wil je niet dat je schoenen/voeten je tegenwerken. Wolky’s Traction (waar Floor op liep) of de e-walk 2.0 (die Magda aan had) zijn wandelschoenen bij uitstek!

Tip 2: Neem geen zware tassen mee. Hooguit een notitieblokje om een paar dingen te noteren. Of gebruik de notitie-app van je telefoon.

Tip 3: Zorg voor een passend onderwerp: brainstormen, een nieuw idee uitwerken of nadenken over de plannen voor het komende jaar: prima. Afspraken maken of concrete to do’s uitwerken? Daar kun je beter een computer of laptop bij hebben!

Tip 4: Zorg voor een groene omgeving en plan je route. Zo heb je van tevoren een idee hoe lang de wandeling duurt en word je niet afgeleid door ‘zullen we hier links of rechts gaan’-discussies.

Tip 5: Houd het aantal mensen zeer beperkt. Wij schatten zo in dat maximaal drie personen werkt, maar het is vooral geschikt voor overleggen met z’n tweetjes.

Tip 6: Zorg dat je bij je onderwerp blijft en behandel eerst dat onderwerp voordat je door gaat naar het volgende onderwerp.

Een laatste tip: ons blog Hoe kies je de juiste wandelschoenen voor vrouwen? Boordevol tips over de perfecte wandelschoenen voor jouw voeten. Lees snel door! 

Ook een dagje naar Nationaal Park Veluwezoom?

Wij zijn gaan wandelen op de Posbank in het Nationaal Park Veluwezoom. Dit is een van de mooiste stukken natuur in Nederland. Prachtige loofbossen, heidevelden en zandverstuivingen wisselen elkaar af en de oude jachtlanen met de beukenbomen die de bossen doorkruisen zijn een lust voor het oog. Er zijn diverse leuke restaurantjes/uitspannen om na of halverwege een wandeling te lunchen of wat te drinken. Het Bezoekerscentrum Veluwezoom (Rheden) is een goede plek om te starten. Niet ver van dit bezoekerscentrum ligt restaurant De Ruif, waar wij zijn gaan lunchen. Ook meer het park in, bij monument de Posbank is een goede plek om de auto te parkeren en een wandeling te starten. Bij Paviljoen de Posbank kan je na afloop terecht voor een lunch ook kleine versnapering. Buitenplaats Beekhuizen (Velp) met het knusse en hippe restaurant Woodz is ook een goede plek om een wandeling te starten. Tenslotte willen we De Carolinahoeve nog noemen. Deze hoeve is alleen per fiets of lopend te bereiken. De Carolinahoeve is een ideale plek om even neer te strijken. Om de Carolinahoeve te bezoeken kan je het beste parkeren bij parkeerplaats de Lappendeken (De Steeg).

En jij? Zou jij na het lezen van dit artikel vaker wandelend vergaderen? Laat het weten in de comments!

meer weten over goede wandelschoenen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 3 keer per maand op de hoogte!

Persoonlijk advies nodig over wandelend overleggen?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Wolky Test Wandelend Overleggen

Wolky test: Wandelend overleggen

In de rubriek WOLKY TEST sturen we Wolky-collega’s op pad. Voor deze Wolky Test gingen Wolky-collega’s Magda (artdirector) en Floor (marketeer) wandelend overleggen op de Posbank (Rheden, Nationaal Park Veluwezoom). Werkt dat nu echt?

Lees meer >
Wolky powerwalken

Wolky test: Powerwalken!

In deze nieuwe rubriek sturen we Wolky-collega’s op pad om iets te testen wat te maken heeft met gezond leven. Voor deze eerste Wolky Test gingen Wolky-collega’s Magda (artdirector) en Floor (marketeer) powerwalken in het mooie Twentse Haaksbergen. Marian van Krachtige Stappen nam ze op sleeptouw.

Lees meer >
voetreflex close-up

Wolky test: voetreflexPlus therapie

In deze rubriek sturen we Wolky-collega’s op pad om iets te testen wat te maken heeft met gezond leven. Wij testen het en delen onze ervaring met jou! Voor deze Wolky Test onderging Wolky-collega Lianne een VoetreflexPlus-behandeling.

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten