Wat maakt Wolky schoenen uniek

designed for walking 

Onze slogan is ‘designed for walking’. ‘Dat is toch logisch’, horen we je denken. Toch is het opvallend hoe vaak schoenen je juist belemmeren met lopen, in plaats van ondersteunen om zorgeloos de dag door te komen. Onze missie is het dan ook om schoenen te maken om op te lópen. En dat ze er dan ook nog eens leuk uitzien... dat is natuurlijk mooi meegenomen!

ALLES IN HUIS ONTWORPEN

Bij Wolky ontwerpen én produceren we alles zelf. Van het bovenwerk van een schoen, tot de zool. Dat is niet de gemakkelijkste weg (en al helemaal niet de goedkoopste), maar het zorgt er wel voor dat we overal onze invloed op kunnen uitoefenen en precies dat comfort en die kwaliteit krijgen die we willen.

NIET BESPAREN OP VAKMANSCHAP

We spreken weleens van een ‘fabriek’ als we het hebben over de plek waar Wolky’s worden gemaakt, maar eigenlijk dekt die naam de lading niet. Kwaliteitsschoenen maken is namelijk hoofdzakelijk handwerk. De naam ‘werkplaats’ past beter. Er zijn wel 100 handen nodig om 1 Wolky-schoen te maken. Kan dat niet makkelijker? Vast wel, maar de kwaliteit wordt er dan niet beter op. En bij Wolky besparen we nu eenmaal niet op vakmanschap.

HET IS DE BINNENKANT DIE HET VERSCHIL MAAKT

Het meest unieke aan Wolky is het voetbed. Daar begon het ook allemaal mee, begin jaren ’80. Oprichter Kees Diks zocht iets dat ondersteunend was, maar toch ook zacht aanvoelde om de voet. Hij bracht een voetbed op te markt dat een combinatie was van kurk met een laag memory foam. Daarop kwam een suède dekje. Het resultaat? Ongeëvenaard comfort! Die gelaagdheid vormt nog steeds de basis van Wolky’s anatomisch gevormde voetbedden. En die voetbedden, díe maken echt het verschil!

EEN WOLKY-SCHOEN VOOR ELKE VOET

Iedere voet is uniek; daar ziet Wolky de uitdaging in. Naast onze uitgebreide collectie comfortschoenen hebben we ook schoenen voor vrouwen met expliciete wensen. Onze zogeheten ‘Specials’. Heb je hallux valgus, kamp je met diabetes of zoek je schoenen die waterproof zijn? Ook dan ben je bij Wolky aan het juiste adres!