Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Eerste hulp bij: hallux valgus

Hallux valgus staat ook wel bekend als de knobbel aan de binnenkant van de voet, bij de grote teen. Deze knobbel kan erg pijnlijk zijn, aangezien ‘ie (bijna) altijd goed in een schoen wordt verpakt. Gelukkig hebben we bij Wolky speciale hallux valgus schoenen, die niet knellen of schuren op de plek van de knobbel. Kenmerkend aan hallux valgus schoenen is de extra ruimte bij de aanzet van de grote teen. Deze ruimte geeft je voet meer vrijheid én voorkomt knellingen, terwijl de schoen op alle andere posities wel de juiste support biedt. Voor wie kampt met hallux valgus, zal dit een echte verademing zijn! Lees ons blog voor meer tips voor mensen met hallux valgus. 

Voeten met hallux valgus

Wat is hallux valgus?

Hallux valgus, wat is dat eigenlijk? Hallux is het Latijnse woord voor ‘grote teen’. Valgus betekent in het latijn ‘standafwijking’. Mensen die last hebben van hallux valgus hebben een standafwijking van de grote teen. De grote teen staat scheef en kan hierdoor naar de tweede teen toe buigen, waardoor er een knobbel ontstaat aan de zijkant van de voet. Deze knobbel (ook wel “knok” of “bunion” genoemd) kan rood en gezwollen worden en veel pijn veroorzaken. Daarnaast kan er stekende pijn en ongemak ontstaan bij het dragen van schoenen. Wolky heeft nu een collectie met schoenen die ruimte bieden rondom de ‘knobbel’, een heuse hallux valgus schoenen collectie, speciaal voor mensen met hallux valgus.

Wat zijn mogelijke oorzaken van hallux valgus?

Hallux valgus ontstaat door de verkeerde stand van onze voetgewrichten. Dit kan genetisch zijn, maar de grootste boosdoener is vaak het dragen van te platte en te smalle schoenen en/of het dragen van hoge hakken. Dit is overigens ook de reden dat hallux valgus vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Gelukkig zijn er talloze dingen die je kunt doen om hallux valgus tegen te gaan en de pijn te verminderen. Ook het platform schoenwijzer.nl scheef – in samenwerking met een registerpodoloog – een artikel over hallux valgus

Hallux valgus door hoge hakken?

We hebben slecht nieuws: het dragen van hoge hakken kan bijdragen aan het ontstaan (of verergeren) van hallux valgus. Hakken zorgen voor een verhoogde druk op de voorvoet en duwen de tenen in een onnatuurlijk positie. Helaas kan dit de ontwikkeling van hallux valgus verergeren. En wist je dat het dragen van hoge hakken leidt tot een veranderd looppatroon en extra belasting van de voetstructuur. Ook dit kan de kans op hallux valgus vergroten. 

Toch zijn er ook lucky ones: vrouwen die hun hele leven op hoge hakken lopen, en nooit ergens last van krijgen. Dat kan natuurlijk ook. Hoge hakken zijn niet per se de enige veroorzaker van hallux valgus, maar zijn wel degelijk een risicofactor. Vooral bij mensen die aanleg hebben voor deze vervelende voetaandoening. Verstandig is om het dragen van hoge hakken te beperken, óf af te wisselen met schoenen die de voeten beter ondersteunen. Zo verminder je het risico op hallux valgus. 

Schoenen voor hallux valgus

Kenmerkend aan deze schoenen is de extra ruimte bij de aanzet van de grote teen. 

Hoe voorkom je dat hallux valgus erger wordt?

Hallux valgus kan genetisch bepaald zijn, je kan het daarom niet altijd voorkomen. Toch zijn er wel dingen die je kan doen om te zorgen dat hallux valgus zich niet verder ontwikkeld. Hieronder lichten we er een paar uit.

1 | Draag schoenen met een brede neus 

Dit doe je bijvoorbeeld door schoenen te dragen met een brede neus, die niet te strak zitten of knellen. Eigenlijk zijn alle Wolky schoenen hiervoor geschikt. Wolky maakt namelijk geen schoenen met een spitse voorkant; we zorgen er te allen tijde voor dat je voeten voldoende ruimte krijgen. Bij het dragen van goed passende schoenen, met het liefst een ronde brede neus, hebben je tenen genoeg ruimte om te strekken bij het lopen en ontstaat er minder wrijving. Goed passende schoenen voor hallux valgus vind je in onze HV-collectie

2 | Beperk het dragen van hoge hakken 

We’ve said it before and we’ll say it again: draag niet te vaak hoge hakken. Hakken duwen je tenen in een onnatuurlijke positie en verhogen de druk op de voorvoet. Des te meer kans op de ontwikkeling van die vervelende knobbel. 

3 | Zorg voor een gezond gewicht

Tja, makkelijker gezegd dan gedaan: zorgen voor een gezond gewicht. Toch is het belangrijk om de overmatige druk op de voeten te verminderen. Overgewicht kan namelijk bijdragen aan de ontwikkeling of verergering van hallux valgus. 

4 | Hallux valgus oefeningen

Versterk de spieren rondom je voeten en enkels door regelmatig oefeningen te doen. Aan welke oefeningen kun je denken? Til eens een aantal keer je tenen op, rol je voet met een tennisbal, of doe krachttraining voor je voetboog. 

5 | Laat steunzolen aanmeten door de podotherapeut

Steunzolen kunnen helpen de druk gelijkmatig over de voet te verdelen en eventueel afwijkingen in de voetstand te corrigeren. Het raadplegen van een medisch professional is altijd aan te raden. 

De beste schoenen voor hallux valgus

Wanneer je hallux valgus hebt, is het heel belangrijk om je voeten voldoende ruimte te geven. Zeker op de plek van de ‘knobbel’. Kies schoenen van heel zacht leer of suede, dat vormt zich makkelijk naar de voet. Nog beter: schoenen die speciaal gemaakt zijn voor hallux valgus. Wolky heeft daarom speciale hallux valgus schoenen in de collectie. Bij deze schoenen is de leest daar waar de pijnlijke knobbel zit, breder gemaakt. Deze schoenen hebben, net als bijna al onze schoenen, een uitneembaar voetbed. Dat is wel zo handig, want met hallux valgus is het zeer raadzaam om ook speciale (steun)zolen te laten maken bij een orthopeed. Deze op maat gemaakte zolen verlichten de pijn en zorgen ervoor dat je voeten een juiste houding aannemen.

Kortom: met goede zolen van een orthopeed en Wolky schoenen voor hallux valgus, wordt lopen een stuk comfortabeler en minder pijnlijk. Je herkent onze hallux valgus schoenen aan de letters HV achter de schoennaam. Ook onze Fit 2 Feet schoenen zijn goed voor vrouwen met een knobbel. Het leer van deze schoenen rekt mee op de plek waar jouw voeten het nodig hebben. Meer over de werking van de Fit 2 Feet-methode? Dat lees je in het blog! 

meer HV-schoenen

De extra ruimte geeft je voet meer vrijheid én voorkomt knellingen, terwijl de schoen op alle andere posities wel de juiste support biedt. 

Hallux valgus operatie?

Ben je een operatie aan je hallux valgus aan het overwegen? Een bunioncorrectie wordt vaak uitgevoerd bij mensen die erg veel pijn hebben aan de hallux valgus. We nemen een aantal punten mee die belangrijk zijn in de overweging over een hallux valgus operatie. 

Een operatie voor hallux valgus wordt vaak pas aanbevolen als overige behandelingen (zoals het dragen van speciale schoenen, steunzolen, en fysiotherapie) onvoldoende verlichting bieden aan de pijn. Probeer eerst eens schoenen speciaal gemaakt voor hallux valgus, voordat je de beslissing neemt om een gehele operatie te ondergaan. Kies je uiteindelijk toch voor een operatie? De meest voorkomende procedure omvat het verwijderen van de knobbel en het herpositioneren van de botstructuren van de grote teen. De operatie kan onder lokale of algehele verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de voorkeur van de patiënt en de complexiteit van de ingreep. Na de operatie kan het enkele weken (tot zelfs maanden) duren voordat de volledige genezing is voltooid. Tijdens deze periode wordt geadviseerd speciale schoenen te dragen, krukken te gebruiken en fysiotherapie te volgen om de mobiliteit in de voet te herstellen. Het risico op onvolledige correctie bestaat bij deze ingreep, maar in veel gevallen kan een hallux valgus operatie significante verbetering van de symptomen bieden, waaronder pijnverlichting. Plan een afspraak met je arts en/of chirurg om de beste behandelopties voor jouw situatie te bespreken. Bij hem/haar kun je terecht met al je vragen. 

Extra hulpmiddelen: hallux valgus behandeling zonder operatie

Natuurlijk zijn er tal van andere opties die kunnen helpen bij verlichting van de pijn van je hallux valgus. Hieronder geven we je een aantal extra opties. 

1 | Hallux valgus spalk (ook wel hallux valgus corrector genoemd)

Een hallux valgus spalk is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om de grote teen in een rechte positie te houden én om verdere afwijking te voorkomen. Het kan worden gebruikt als een onderdeel van de behandeling voor hallux valgus. De spalk wordt vaak ’s nachts gedragen om de grote teen tijdens de slaap in een rechte positie te houden. De effectiviteit van een hallux valgus spalk kan variëren van persoon tot persoon. Het is belangrijk om de spalk regelmatig te dragen om mogelijke voordelen te behalen. 

2 | Je hallux valgus knobbel tapen

Ook het tapen van een hallux valgus kan een tijdelijke oplossing zijn. Hoewel er verschillende tapetechnieken zijn, is het aanbrengen van tape rond de grote teen en de voetrug de meest voorkomende. Dit zorgt ervoor dat de teen in een rechte(re) positie blijft. Je kunt sporttape of elastische tape gebruiken. Het tapen van een hallux valgus kan gedurende de dag worden gedragen voor extra ondersteuning, of ’s nachts voor het creëren van een rechte positie. Hoewel het tapen van je hallux valgus kan helpen om de afwijking te corrigeren, is het geen permanente oplossing. Ook kan de effectiviteit weer van persoon tot persoon variëren. 

3 | Teenspreiders

Teenspreiders trekken de tenen recht en helpen de druk te ontlasten. Teenspreiders worden gebruikt om de ruimte tussen de tenen te vergroten en zo de grote teen in de juiste positie te brengen. Het kan helpen om de druk op de gewrichten te verminderen. Zorg ervoor dat de teenspreiders goed passen en niet te strak zijn, om ongemakken te voorkomen. Teenspreider voor hallux valgus kunnen overdag en in de nacht worden gedragen. 

4 | Speciale hallux valgus sok 

Een hallux valgus sok is een speciaal ontworpen sok die is bedoeld om de grote teen te ondersteunen en de druk op het gebied van de hallux valgus te verminderen. Hallux valgus sokken zijn vaak voorzien van een speciaal ontworpen kussentje dat zich rondom de grote teen bevindt. Dit kussen zorgt voor extra ondersteuning en demping op het gebied van de hallux valgus. Ook voor de sok geldt: deze kan zowel gedurende de dag als in de nacht worden gedragen. 

5 | Massage voor hallux valgus

Het masseren van de voet is overigens ook belangrijk. Voeten hebben veel te verduren, we lopen er immers elke dag op. Heb je hallux valgus dan is het extra belangrijk om je voeten voldoende aandacht te geven en regelmatig te masseren met een voedende crème. Daarnaast kan een massage de pijn verlichten en zwelling verminderen.

Deze hulpmiddelen kunnen mogelijke verlichting van de klachten bieden, maar dit is helaas niet altijd het geval. Bij hevige pijn of ongemak raden we je uiteraard aan om contact op te nemen met een huisarts of een podotherapeut.  

Wolky's HV-schoenen

Deze schoenen hebben meer ruimte op de plek waar jij het nodig hebt. 

Alle hallux valgus tips op een rijtje

 • Draag passende schoenen, die voldoende ruimte bieden rondom de neus. Kijk eens bij Wolky’s hallux valgus-collectie.
 • Draag inlegzooltjes in schoenen die voldoende ruimte aan de voorkant bieden. Dit zorgt voor extra comfort. 
 • Gebruik spalken en teenspreiders voor het verlichten van pijn. 
 • Masseer je voeten dagelijks voor het verlichten van pijn en het verminderen van zwelling. 
 • Maak, indien nodig, een afspraak bij de huisarts of podotherapeut en laat je medisch adviseren. 

Dr. Shoe vertelt je alles over Wolky's hallux valgus schoenen

Wolky’s schoenexpert Dr. Shoe geeft in elke video tricks en tips over de schoenen van Wolky. In deze video zie je de Hallux valgus. Wolky heeft een aantal modellen in de collectie speciaal voor mensen met hallux valgus. Kenmerkend aan deze schoenen is de extra ruimte bij de aanzet van de grote teen. Deze ruimte geeft je voet meer vrijheid én voorkomt knellingen, terwijl de schoen op alle andere posities wel de juiste support biedt. Je herkent de hallux valgus schoenen aan de letters HV achter de schoennaam. Voor wie kampt met hallux valgus, zal dit een echte verademing zijn!

Bekijk al Wolky’s hallux valgus schoenen

Shop nu >
meer weten over hallux valgus schoenen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief,
dan houden we je zo'n 3 keer per maand op de hoogte!

Persoonlijk advies nodig over hallux valgus schoenen?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

10 reacties op “Eerste hulp bij: Hallux Valgus”

 1. Goedemorgen,
  Ik ben razend enthousiast dat jullie met casual schoenen een uitkomst kunnen bieden voor deze vreselijke “aandoening” die je dagelijkse leven zo ontzettend kan beïnvloeden.
  Han Wag (wandelschoenen) heeft ook een dames model voor dit euvel, maar het leer is toch nog zo stug dat het niet genoeg “wijd” aan de knobbel bij je dikke teen.. Helaas, maar die zijn nog niet geschikt voor elk “model” voet.

  Ik heb zelf ook Hallux Valgus en kan me sinds 2014 prima helpen met alleen nog maar Wolky Schoenen, dus veel van de bestaande modellen heb ik al versleten.
  sinds ik wolky heb ontdekt, kan en wil ik niet meer anders.

  Daarnaast heb ik er nog een voor in de ideeën bus :
  Jullie model “wandel” schoen is (“helaas”) niet voor elke voet.
  Het is wellicht mogelijk om dit model aan te passen in de “opstaande” nubuck/leer waardoor de schoen beter aansluit op de bovenkant van de voet.
  Omdat ik extreem erge Hallux Valgus heb, is mijn voorvoet zo doorgezakt dat deze gewoon echt plat is, waardoor ik de overige ruimte in de schoen niet “(weg geveterd)” krijg en ik dus echt zwem in de schoen, ook met een maat kleiner, maar dat is geen optie, want door de enorme steunzool (podotherapeut) heb ik de maat van de schoen wel nodig..
  Pffff 😉 een heel verhaal, maar denk ik wel een interessante toevoeging als volwaardig gebruiker van Wolky.

  Tevens een voorstel :
  Er werken heel veel mensen in de “bouw”.
  Hoe vet zou het zijn als Wolky met een schoen zou komen met een stalen neus !!!
  dan kan ook ik, (en hopelijk velen anderen) zonder pijn aan mijn voeten, met mijn nodige steunzool, elke dag werken zonder pijn aan mijn voeten.

  Ik wil graag mijn onderbouwing persoonlijk kracht bijzetten middels een persoonlijk gesprek met iemand van Wolky, (geen verkoopster a.u.b.).
  Ik ken genoeg mensen met probleemvoeten, die zeer weinig tot niets afweten van dit fantastische merk, waar jullie een uitkomst voor kunnen zijn..

  P.S. : Bedankt voor de geweldige Outlet in Roermond !!!
  doordat ik dagelijks moet wisselen van model schoenen is het bewezen dat modieus en goed niet altijd de hoofdprijs moet kosten !!1

  COMPLIMENTEN VOOR ANNEMARIE UIT ROERMOND !!! zij is mijn absolute favoriete persoon. Neemt zich altijd de tijd voor elke klant en doet al het mogelijke om je met een gezond gevoel en goede schoenen de deur uit te laten gaan..

  Heel veel lof voor jullie merk

  Lieve groetjes van een uitzinnige fan uit Meerssen
  Audrey Daniëlse

  • Dank je wel voor al je loftuitingen, complimenten en ideeën. We zijn net gestart met onze HV-lijn en zijn zeer benieuwd naar hoe dit zich verder zal ontwikkelen. We zullen jouw suggesties in het achterhoofd houden.

   • Ik had al eerder gereageerd, omdat ik het zo jammer vind dat het model rol moc met 1 gestikte rand eruit is, juist door mijn hallus v. Die ik extreem heb loop ik geweldig op deze veterschoen, Ik heb zoveel zomer rol mocs dat ik voorlopig nog door kan gaan, maar mijn veterschoenen raken op.ik heb verschillende modellen geprobeerd, maar kan er niet op lopen, de pijn wordt te hevig.deze nieuwe modellen zien er goed uit, maar ik ben bang om ze te proberen, de ongebruikte stapel wolkys word te hoog,
    Waarom is deze zo geslaagde model eruit? Zo jammer.

 2. De Whynot HV maat 42 wil ik graag eerst even passen. Waar kan ik die schoenen vinden? Mijn woonplaats is Enkhuizen.
  met vriendelijke groet,
  ingrid Deen

  • Beste Ingrid!

   Je kan op de pagina van de Whynoy HV aangeven dat je de schoen wil reserveren om te passen in de winkel. Dan kun je kiezen bij welke Wolkyshop je de schoen wil passen en krijg je bericht van de winkel wanneer de schoenen voor jou klaar staan!

   Groet,

   Floor van Wolkyshop

  • Beste Nelleke, het zit niet standaard in ons onparenprogramma, maar we willen je graag helpen. We nemen persoonlijk contact met je op om dit regelen.

   Groet,
   Annet van Wolkyshop

 3. ik wil wel een paar HVschoenen. ik woon in noorwegen. is er een winkel voor wolky HV schoenen in Noorwegen. en liefst in de buurt van Trondheim?

  • Beste Willem,

   Op dit moment zijn de Wolky HV-modellen alleen nog maar in Nederland te koop. Via deze website kun je ze eventueel bestellen, want Wolkyshop levert wel aan klanten in Noorwegen.

   Groet,
   Annet van Wolkyshop

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Wolky voor gevoelige voeten

Zachte schoenen voor gevoelige voeten

Gevoelige voeten kunnen op verschillende manieren voorkomen. Zo kan je last hebben van een aantal gevoelige plekken rondom je voeten, maar ook zenuwschade in je gehele voet. Zachte schoenen voor gevoelige voeten zijn een must. Het dragen van de juiste schoenen kan een groot verschil maken qua comfort voor je voeten.

Lees meer >
Wolky onparen ongelijke voeten

Help, ik heb ongelijke voeten!

Voor wie ongelijke voeten heeft, kan schoenen kopen een frustrerende ervaring zijn. Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen zonder gelijk diep in de buidel te moeten tasten voor twee paar. Lees snel verder!

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

10 reacties op “Eerste hulp bij: Hallux Valgus”

 1. Goedemorgen,
  Ik ben razend enthousiast dat jullie met casual schoenen een uitkomst kunnen bieden voor deze vreselijke “aandoening” die je dagelijkse leven zo ontzettend kan beïnvloeden.
  Han Wag (wandelschoenen) heeft ook een dames model voor dit euvel, maar het leer is toch nog zo stug dat het niet genoeg “wijd” aan de knobbel bij je dikke teen.. Helaas, maar die zijn nog niet geschikt voor elk “model” voet.

  Ik heb zelf ook Hallux Valgus en kan me sinds 2014 prima helpen met alleen nog maar Wolky Schoenen, dus veel van de bestaande modellen heb ik al versleten.
  sinds ik wolky heb ontdekt, kan en wil ik niet meer anders.

  Daarnaast heb ik er nog een voor in de ideeën bus :
  Jullie model “wandel” schoen is (“helaas”) niet voor elke voet.
  Het is wellicht mogelijk om dit model aan te passen in de “opstaande” nubuck/leer waardoor de schoen beter aansluit op de bovenkant van de voet.
  Omdat ik extreem erge Hallux Valgus heb, is mijn voorvoet zo doorgezakt dat deze gewoon echt plat is, waardoor ik de overige ruimte in de schoen niet “(weg geveterd)” krijg en ik dus echt zwem in de schoen, ook met een maat kleiner, maar dat is geen optie, want door de enorme steunzool (podotherapeut) heb ik de maat van de schoen wel nodig..
  Pffff 😉 een heel verhaal, maar denk ik wel een interessante toevoeging als volwaardig gebruiker van Wolky.

  Tevens een voorstel :
  Er werken heel veel mensen in de “bouw”.
  Hoe vet zou het zijn als Wolky met een schoen zou komen met een stalen neus !!!
  dan kan ook ik, (en hopelijk velen anderen) zonder pijn aan mijn voeten, met mijn nodige steunzool, elke dag werken zonder pijn aan mijn voeten.

  Ik wil graag mijn onderbouwing persoonlijk kracht bijzetten middels een persoonlijk gesprek met iemand van Wolky, (geen verkoopster a.u.b.).
  Ik ken genoeg mensen met probleemvoeten, die zeer weinig tot niets afweten van dit fantastische merk, waar jullie een uitkomst voor kunnen zijn..

  P.S. : Bedankt voor de geweldige Outlet in Roermond !!!
  doordat ik dagelijks moet wisselen van model schoenen is het bewezen dat modieus en goed niet altijd de hoofdprijs moet kosten !!1

  COMPLIMENTEN VOOR ANNEMARIE UIT ROERMOND !!! zij is mijn absolute favoriete persoon. Neemt zich altijd de tijd voor elke klant en doet al het mogelijke om je met een gezond gevoel en goede schoenen de deur uit te laten gaan..

  Heel veel lof voor jullie merk

  Lieve groetjes van een uitzinnige fan uit Meerssen
  Audrey Daniëlse

  1. Dank je wel voor al je loftuitingen, complimenten en ideeën. We zijn net gestart met onze HV-lijn en zijn zeer benieuwd naar hoe dit zich verder zal ontwikkelen. We zullen jouw suggesties in het achterhoofd houden.

   1. Ik had al eerder gereageerd, omdat ik het zo jammer vind dat het model rol moc met 1 gestikte rand eruit is, juist door mijn hallus v. Die ik extreem heb loop ik geweldig op deze veterschoen, Ik heb zoveel zomer rol mocs dat ik voorlopig nog door kan gaan, maar mijn veterschoenen raken op.ik heb verschillende modellen geprobeerd, maar kan er niet op lopen, de pijn wordt te hevig.deze nieuwe modellen zien er goed uit, maar ik ben bang om ze te proberen, de ongebruikte stapel wolkys word te hoog,
    Waarom is deze zo geslaagde model eruit? Zo jammer.

 2. De Whynot HV maat 42 wil ik graag eerst even passen. Waar kan ik die schoenen vinden? Mijn woonplaats is Enkhuizen.
  met vriendelijke groet,
  ingrid Deen

  1. Beste Ingrid!

   Je kan op de pagina van de Whynoy HV aangeven dat je de schoen wil reserveren om te passen in de winkel. Dan kun je kiezen bij welke Wolkyshop je de schoen wil passen en krijg je bericht van de winkel wanneer de schoenen voor jou klaar staan!

   Groet,

   Floor van Wolkyshop

  1. Beste Nelleke, het zit niet standaard in ons onparenprogramma, maar we willen je graag helpen. We nemen persoonlijk contact met je op om dit regelen.

   Groet,
   Annet van Wolkyshop

 3. ik wil wel een paar HVschoenen. ik woon in noorwegen. is er een winkel voor wolky HV schoenen in Noorwegen. en liefst in de buurt van Trondheim?

  1. Beste Willem,

   Op dit moment zijn de Wolky HV-modellen alleen nog maar in Nederland te koop. Via deze website kun je ze eventueel bestellen, want Wolkyshop levert wel aan klanten in Noorwegen.

   Groet,
   Annet van Wolkyshop

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten