Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice

Nubuck schoenen onderhouden

Wolky is groot fan van nubuck leer, en dat is niet zonder reden. De leersoort heeft een luxe uitstraling en is goed voor je voeten. We vertellen je hier meer over het onderhoud van nubuck schoenen. Dat doen we in drie stappen: beschermen, verzorgen en reinigen. Het onderhoud van nubuck schoenen is belangrijk voor het behoud van je schoenen. 

Beschermen van nubuck leer

Nubuck heeft een open structuur. Daarom is het erg belangrijk om het materiaal te beschermen tegen vocht en vuil. Daarvoor adviseren wij de Wolky All Protect spray en Carbon Pro spray. Deze spray impregneert onwijs krachtig met als gevolg dat je schoenen langer mooi blijven. 

Nubuck schoenen onderhouden

Bij het gebruik van nubuck artikelen kan het voorkomen dat de kleur minder krachtig wordt in de loop der tijd. Door gebruik te maken van de Nubuck + Textile flacon kun je de juiste kleur weer geven aan het materiaal. Deze flacons bevatten kleurpigment. De kleurpigmenten frissen de kleuren van nubuck weer helemaal op.

Tip: mocht je twijfelen over de juiste kleur Nubuck + Textile flacon, kies dan voor de kleurloze variant. In deze spray zit een kleuractivator die de oorspronkelijke kleur weer ophaalt.

Nubuck schoenen schoonmaken

Naast het beschermen en verzorgen van nubuck schoenen is het belangrijk om je nubuck schoenen schoon te maken. De eerste stap bij schoonmaken is droog reinigen. Daarvoor adviseren wij de Collonil Suéde Nubuck Box. Na droog reinigen is het soms nog nodig om vochtig te reinigen. Gebruik hiervoor Carbon Complete. Dit breng je aan met het meegeleverde sponsje. Binnen no time zijn je schoenen weer als nieuw! Gebruik voor het reinigen van de zolen de Midsole Cleaner.

Advies nodig?
Neem contact met ons op, WE HELPEN JE GRAAG VERDER.

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten