Al 40 jaar expert in comfortschoenen
Gratis achteraf betalen & gratis retour
Spaar voor korting bij iedere aankoop
Goed bereikbare klantenservice
Blob Wolky logo klein

Black Friday bij Wolky

Black Friday, net als Valentijnsdag en Halloween overgewaaid uit Amerika. De een houdt ervan, de ander verafschuwt het. Er is steeds meer over te doen. Waarom is dat? Maar laten we bij het begin beginnen: Wat is Black Friday eigenlijk?

zero waste friday

Het ontstaan van Black Friday

Black Friday valt op de dag ná Thanksgiving Day, een Amerikaanse feestdag die altijd op de derde donderdag van de maand november wordt gevierd. Veel Amerikanen zijn de vrijdag daarna vrij. Die vrije dag bleek een uitgelezen moment om de kerstinkopen te doen.

Fysieke winkels haakten hier al snel op in door te adverteren met hoge kortingen en profiteerden daar ook van. Naarmate de online winkels toenamen, werd ook online al vrij snel reclame gemaakt met ‘goede deals’ op Black Friday – en kort daarop volgde ook Cyber Monday. Een extra kortingsdag speciaal voor webwinkels.

Internationale ketens namen deze kortingsdagen mee naar Europa en al vrij snel werd het ook in Nederland een begrip. Zo vlak voor Sinterklaas en Kerst zijn veel mensen in de stemming om inkopen te doen.

Black Friday, een goede deal?

De laatste jaren komt er ook veel kritiek op Black Friday. Het beslaat bij veel winkels niet meer een dag maar een hele week. Met deze hoge kortingen en uitzonderlijke deals kopen mensen bovendien vaak dingen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Of ze sturen deze producten net zo hard weer terug. En daar rijden heel veel pakketbezorgers de hele tijd voor heen en weer. Niet zo milieuvriendelijk dus. En dan hebben we het nog niet eens over de diverse winkels die op hun vingers zijn getikt omdat hun ‘superdeals’ eigenlijk niet zo super zijn. Dagen voorafgaand de prijzen verhogen om ze rond Black Friday weer te verlagen mag gelukkig nu ook volgens de Nederlandse wet niet meer.

Black Friday bij Wolky

Massaconsumptie, overproductie, vervroegde sale, aantasting van het milieu… Wil Wolky daar nog langer in meegaan? ‘Nee’, was het unanieme antwoord en vorig jaar besloten we er niet meer aan mee te doen. Althans, niet op een Black Friday-manier.

Omdat we wél graag iets voor onze klanten willen doen én omdat wij echt niet het braafste jongetje van de klas proberen te zijn en natuurlijk ook graag schoenen willen verkopen, hebben we besloten om een Zero Waste Friday te introduceren. Van onze restmaterialen maken we schoenen die we voor een lage prijs aanbieden. Het betreft geen snel voor de actie in elkaar gezette schoenen van een slechtere kwaliteit, maar echte Wolky’s. Bestaande modellen in een ander jasje. Het zijn kwalitatief hoogwaardige schoenen die voor het grootste deel nog met de hand door echte vakmensen worden gemaakt en die heerlijk comfortabel zijn voor de voeten. Zo kunnen wij onze restmaterialen op een goede manier inzetten én profiteert de Wolky-fan van een leuke korting op een paar schoenen uit een ‘Limited Zero Waste Collection.’

Persoonlijk advies nodig over schoenkeuze?

Neem contact met ons op via de onderstaande mogelijkheden en wij helpen je graag verder.

Reageren op deze blog?

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Relevante blogs

Blue monday bij Wolkyshop

Blue Monday tips

Ken jij het Blue-Monday-gevoel en heb je er last van? We delen onze beste tips tegen deze depressieve(?) dag + onze favoriete blauwe schoenen!

Lees meer >

Alleen je voornaam wordt getoond in de reactie. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Behandel 

Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit! En wil je ze zo houden? Dan raden we je aan om de volgende producten te gebruiken.

Vul onderstaande gegevens in om de schoenen te reserveren in de Wolky in . We nemen contact met je op zodra de schoenen klaar staan op de passen.
Sluiten